TрибинаСРБ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Нема правде за Србе

+11
psyhomaster
Arcaine
Steal
Hordas
brigadirSarajevo
Паранормал
Ђомла Београд
WSC
ПАОКАРА
НАВИЈАЧ
визант
15 posters
Go down
визант
визант
Корисник
Број порука : 457
Регистрован : 26.07.2008

Нема правде за Србе Empty Нема правде за Србе

14/3/2009, 20:37
Albanac Fljorim Ejupi, koga je Unmik osudio na 40 godina zbog podmetanja bombe ispod autobusa „Niš ekspresa“ kod Podujeva, kad je poginulo 12 Srba, oslobođen odlukom suda Euleksa.

Нема правде за Србе Thumb_0104_34
BEOGRAD - Kosovski Albanac Fljorim Ejupi osuđen je u junu prošle godine na 40 godina robije presudom suda Unmika, a juče je u drugostepenom postupku pred sudom Euleksa oslobođen uz obrazloženje da krivica nije dokazana. Ejupi je prvostepenom presudom Međunarodnog veća Okružnog suda u Mitrovici proglašen krivim za podmetanje bombe pod autobus „Niš ekspresa“, u mestu Livadice kod Podujeva, od čije eksplozije je u februaru 2001. poginulo 12 i ranjeno 43 Srba.

Državni sekretar ministarstva za KiM Zvonimir Stević kaže da je Euleks ovim pokazao opravdanost sumnji u objektivnost te misije.
- Ovakva brzina u presuđivanju za tako teške zločine, kao što je onaj u selu Livadice kod Podujeva, nije zabeležena u sudskoj praksi. Zato ova oslobađajuća presuda budi mnoge sumnje u objektivnost Euleksa - ističe Stević.

Jedna od preživelih, Slađana Cvetković iz Lapljeg Sela, postavlja pitanje da li još važi pravilo da je pravda dostižna.

- Toliko sam razočarana da u ovom trenutku nemam reči kojima bih to opisala! Pitam se da li je ovom presudom pala u vodu čuvena izreka da je pravda spora, ali dostižna. Da li je ovo pravda? - pita se Cvetkovićeva.

Skender Redžepi iz Lapljeg Sela, takođe preživeli putnik, kaže da mu nije jasno da je moguće da postoji sudija i veće koji bi doneli ovakvu presudu.
- Ovo što se desilo je nemoguće, ne mogu da verujem! - u šoku je Redžepi.

I Jelena Dragović, sestra Mirjane Dragović, koja je poginula u terorističkom napadu u okolini Podujeva, zaprepašćena je odlukom suda Euleksa.
- Nas niko nije ni obavestio da se vodi nekakav postupak! Svakim danom za nas Srbe ima sve manje pravde, a ovim nam Euleks šalje poruku da je nikada neće ni biti. Nijedan Albanac nije odgovarao ni za jednu srpsku smrt, a sada su jednog osuđenika oslobodili - ozlojeđena je Dragovićeva.

Advokat porodica nastradalih u autobusu „Niš ekspresa“ Živojin Jokanović kaže da se nije žalio u prvostepenom postupku jer je izrečena maksimalna kazna.
- Kao pravni zastupnik, imam malo mogućnosti, osim što mogu da pratim postupanje međunarodnog tužioca. Očekujem da će on podneti žalbu na ovakvu presudu, a ukoliko to ne učini, mi ćemo iskoristiti sva pravna sredstva da se ona preinači - najavljuje Jokanović. On objašnjava na koji način je utvrđena krivica Ejupija u prvostepenom postupku.

- Istragom je utvrđeno da je u tom napadu učestvovalo troje osoba. Jedna od njih je pratila dolazak autobusa, a druga, za koju je utvrđeno da je Ejupi, bila je veza između posmatrača i treće osobe, koja je detonirala eksploziv. Na mestu odakle je dojavljeno da se aktivira eksploziv nađen je opušak sa Ejupijevim DNK. To je bio ključni dokaz, ostali učesnici nikad nisu pronađeni, jer nije bilo svedoka. Ejupi je, naravno, negirao krivicu - zaključuje Jokanović.

NIJE BILO DOKAZA

Portparol Euleksa Kristina Klasing potvrdila je da je Ejupi na slobodi.
- On je oslobođen od svih optužbi i pušten usled nedostatka dokaza. Sudije će odluku objasniti u pisanoj presudi, koja će biti sačinjena u roku od nekoliko dana. Nakon prijema pisane presude, tužilac Euleksa će proceniti mogućnost preduzimanja daljih akcija - naglašava Klasing i dodaje da je odluka Vrhovnog suda doneta „nezavisno i bez ikakvih političkih uplitanja“.

-----------------------

Господине Тадићу хитно, да се извинеш шиптарима и ејупију.... а за Србе нема правде.
НАВИЈАЧ
НАВИЈАЧ
Корисник
Број порука : 175
Регистрован : 02.12.2008

Нема правде за Србе Empty Re: Нема правде за Србе

14/3/2009, 22:20
док су на власти ове сељачине Србија ће да тоне све дубље и дубље...
визант
визант
Корисник

14/3/2009, 22:31
НАВИЈАЧ ::док су на власти ове сељачине Србија ће да тоне све дубље и дубље...

Да су на власти сељачине ја мислим, да би боље водили државу него ови куртони....
ПАОКАРА
ПАОКАРА
Корисник
Број порука : 1504
Локација : Беогард
Регистрован : 28.07.2008

18/3/2009, 23:40
И пуштен? Значи, ја поставим бомбу њему у кућу и бићу пуштен, зар не?
WSC
WSC
Корисник
Број порука : 21
Локација : Јужна Трибина
Регистрован : 02.02.2009

19/3/2009, 01:24
Тако некако брате...али пошто си србин добићеш доживотну Deveous
Ђомла Београд
Одстрањен
Број порука : 199
Локација : Ту и тамо...
Регистрован : 02.05.2009
http://fudbalska-planeta.darkbb.com/forum.htm

3/5/2009, 17:32
И у томе је ствар око те неутралности тог јебеног еулекса
Паранормал
Паранормал
Andy Capp
Број порука : 4266
Локација : Curva nord
Регистрован : 11.03.2009
http://www.tribinasrb.net

23/5/2009, 23:23
Неправда се проширила и на БГ,невероватно је шта се дешава са нашом земљом.
Педери и лезбејке траже права,праве којекакве протесте,и ништа!
А Србин не сме да се моли у сопственој држави!
ПАОКАРА
ПАОКАРА
Корисник

24/5/2009, 15:22
Шокирао сам се кад сам видео клип, заиста нисам могао да поверујем... Шта је урадио?
Паранормал
Паранормал
Andy Capp

24/5/2009, 20:52
ПАОКАРА ::Шокирао сам се кад сам видео клип, заиста нисам могао да поверујем... Шта је урадио?
Молио се,а то изгледа забрањено. Roll
brigadirSarajevo
brigadirSarajevo
Корисник
Број порука : 28
Регистрован : 03.11.2008

25/5/2009, 18:59
е ово је дно дна......ово је доказ ко Србијом влада....анти хришћани.....срам да их је....
ако се иста деси лоше овом момку у затвору, треба организовати протесте......
ПАОКАРА
ПАОКАРА
Корисник

25/5/2009, 20:54
Acropoli ::
ПАОКАРА ::Шокирао сам се кад сам видео клип, заиста нисам могао да поверујем... Шта је урадио?
Којим законом?
Паранормал
Паранормал
Andy Capp

25/5/2009, 20:55
ПАОКАРА ::
Acropoli ::
Којим законом?

Нисам мислио буквално Roll
ПАОКАРА
ПАОКАРА
Корисник

25/5/2009, 20:58
Разумем те... Него се питам који је закон прекршио...
Паранормал
Паранормал
Andy Capp

25/5/2009, 21:01
ПАОКАРА ::Разумем те... Него се питам који је закон прекршио...

Ко зна шта су му напаковали,вероватно нарушавање јавног реда и мира.
Срамота шта се дешава!
Hordas
Корисник
Број порука : 87
Локација : Sevojno
Регистрован : 18.03.2009

25/5/2009, 21:22
БОГ ЋЕ ИМ СУДИТИ!!!
Steal
Steal
Одстрањен
Број порука : 350
Локација : Сибирски Гулаг
Регистрован : 20.09.2009

18/12/2009, 14:48
Srpski mališan prebijen u Italiji

Petak - 18.12.2009
Dvoje srpskih maloletnika napadnuto je i povređeno uz povike „Srbi su govna, vratite se u svoju zemlju“ u italijankom gradu Galjarte Vareze, javio je „RAI njuz“.

Trinaestogodišnji dečak iz Srbije je nakon prozivki na rasnoj osnovi brutalno pretučen, a kako javljaju italijanski mediji, petoro italijanskih maloletnika je prijavljeno zbog optužbi za nanošenje teških povreda i zlostavljanja na osnovu rasne diskriminacije. Napad se desio prošle subote u blizini sportske hale u Galjarte Varezeu, gde su trinaestogodišnjeg dečaka i njegovu rođaku od sedamnaest godina napala petorica Italijana. Posle pretnji, maloletnici su napali trinaestogodišnjaka koji je pokušao da pobegne, brutalno su ga šutirali dok je sklupčan i uplakan bespomoćno ležao. Napadnuti maloletnici odmah su pozvali članove svoje porodice, koji su ih odvezli u bolnicu. Sedamnaestogodišnja devojčica je nakon istrage otpuštena iz bolnice sa dijagnozom „reaktivne anksioznosti“ zbog stanja izazvanog šokom, dok je dečak odmah hospitalizovan i zadržan na posmatranju u narednih 30 dana. Mališan je odmah primljen na pedijatrijsko odeljenje lokalne bolnice sa prelomima kostiju potkolenice i sa modricama na glavi. Zvaničnici policije u Galjarteu juče su prijavili napadače javnom tužiocu. Od petoro maloletnih napadača, jedan nije smeo da se zadrži u pritvoru zato što je mlađi od 14 godina.

- Oni su ga tukli naočigled rođake samo zato što je Srbin - izjavio je komesar policije na pretresu u sudu za maloletnike u Milanu. Petorica maloletnih napadača iz Galjarte Varezea, mesta blizu Milana, negiralo da se ovo uopšte desilo.

M. Lončar

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Као што сам већ рекао на једној другој теми,навијачи Варезеа и цео тај град је екстремно десно расположен.Сада ће ваљда да се јаве Хедониста или Спартанац да ми очитају буквицу како ја провоцирам људе,а сећам се као јуче да је било догађаја у коме су Звездини навијачи приликом доласка у Варезе испљувани од домаћих навијача.Свуда је било келтских крстова,свастика и осталог фашистичког ђубрета.За оне који нису упознати Звезда је својевремено играла баскет са Варезеом у евро куповима.

И само још једна констатација са моје стране зашто ја мрзим екстремну десницу и то баш због оваквих ствари.Дакле битно је ко си и одакле долазиш и то на крају увек превагне.Да се ја питам овим фашистима Варезанима би шрафцигером извадио бубрег и продао Кинезима,пошто сам чуо да на црном држишту тај орган вреди око 5000 евра.Они ће бре Србе да сматрају нижом расом ј.бо их Мусони,Хитлер фашизам и национал-социјализам у пакету.
Dead
визант
визант
Корисник

18/12/2009, 15:56
Није баш тако... Roll

Наша омладина у дијаспори је у већини примера шовинистичка и не треба се чудити кад попију батине од 'десничара'.
Steal
Steal
Одстрањен

18/12/2009, 16:08
визант ::Није баш тако... Roll

Наша омладина у дијаспори је у већини примера шовинистичка и не треба се чудити кад попију батине од 'десничара'.

Ех сад ћеш ти ову акцију да оправдаш тиме што су девојка од 17 година и клинац од 13 провоцирали италијане и покењали се на државу,па су добили заслужене батине?! Каква научна фантастика да су они предствљали претњу или урадили тако нешто. Roll
Стварно их жалим,као што жалим све оне који ће у Србији да најебу само зато што су рецимо муслимани,а да притом ни на који начин нису провоцирали.То је безвезе.
Arcaine
Arcaine
Корисник
Број порука : 188
Локација : Ваљево
Регистрован : 23.09.2009

18/12/2009, 16:11
Steal ::
визант ::Није баш тако... Roll

Ех сад ћеш ти ову акцију да оправдаш тиме што су девојка од 17 година и клинац од 13 провоцирали италијане и покењали се на државу,па су добили заслужене батине?! Каква научна фантастика да су они предствљали претњу или урадили тако нешто. Roll
Стварно се саосећам са њима као што се саосећам према свима онима који ће у Србији да најебу само зато што су рецимо муслимани,а да притом ни на који начин нису провоцирали.То је безвезе.

Али брате кад погледаш шта све муслимани раде Србији и Србима(само навијачи Новаог Пазара скандирају улицом Хашим Тачи итд.), а шта су срби радили Италијанима?
Steal
Steal
Одстрањен

18/12/2009, 18:04
Али брате кад погледаш шта све муслимани раде Србији и Србима(само навијачи Новаог Пазара скандирају улицом Хашим Тачи итд.), а шта су срби радили Италијанима?

Онда треба поломити сваку кошчицу том муслиману који је шовинистички расположен и који велича убијање Срба,а не неког клинца,жену или старца само зато што иде у џамију...капираш поенту?Исти је случај и са овим клинцем и девојком што живе у Италији.Њихов највећи грех је што су из Србије,а ти десничари из Варезеа сматрају да би требало депортовати свакога ко је имигрант.Ако ниси Италијан најебо си... Нема правде за Србе 280852
визант
визант
Корисник

18/12/2009, 18:58
Нећу да улазим у неке безвезне расправе. Хоћу да кажем, да нам је омладина(не сви!) у дијаспори гора од говеда. Ако ти живиш у некој држави и у њој радиш,живиш... ваљда ћеш да се понашаш културно и да поштујеш законе једино ако хоћеш да се понашаш као шиптар са Космета да удараш по народу и држави(у том примеру Србима и Србији) која му је дала хлеба јер би се к.у.р.а.ц мој најео хлеба у рушевинама Албаније. Тако и наши људи који су доле и они су отишли доле за хлебом а не да би терорисали народ који ту живи вековима. Али то изгледа наша омладина не капира па тако имаш 'гето гангове" у већини примера расно,верско измешано у којима су и наши људи.. све "велике" патриоте а блиска браћа су им шиптари из блока, једе се брза храна код шиптара(90% брзе хране држе муслимани тј. турци или шиптари), излазак у дискотеке са тим истим шиптарима а кад дође Баја Мали у њихову земљу/град опа онда ту су они наши гастоси Срби са кокардама и обавезно гајве пиве на столу(а народ на Космету гладује а ови наши се у име Србије,краља,Драже,.. убијају од алкохола али.......) и њима су локални скинхеадси главна мета и непријатељи.. Roll што ја не оправдавам, јер по мом схватању боље, да се удружим са локалним скинсима и скупа пребијамо муслимане,чамуге итд.. него да се 'братимо' са муслиманима,црнцима и да провоцирамо у том примеру Италијане који живе ту вековима. А верујте куд код сам крено до сад још никаких лоших искустава нисам имао ни са Италијанима,Словенцима,Немцима... а ко тражи батине добиће тако је то. Wink
psyhomaster
psyhomaster
Корисник
Број порука : 1136
Локација : СРБИЈА
Регистрован : 24.02.2009

18/12/2009, 19:11
Кад размишљаш јесу они Срби,али што онда одоше из Србије!?
А већину њих боли туки за нас, и за земљу одакле су...

ЋИРИЛИЦА!!
ултрахоличар
визант
визант
Корисник

18/12/2009, 20:10
Па види мало њих има из Србије у Европи, више их има из окупиране РСК и из Републике Српске, федерације БИХ има нешто и са Космета,Црне Горе а Србијанца, тешко да ћеш наћи али опет не кажем да их нема. Одлазило се из више разлога један је сигурно комунизам где су бежали политички неистомишљеници(после 2.св. рата највише) и ти су претежно одлазили у Америку(Чикаго по броју други највећи српски град, хе хе ) Аустралија,Канада,Аргентина.. и деца и унуци тих људи скоро и да не знају српски језик а о ћирилици неби.. један чисти пример је тај предстолонаследник који је живео у Енглеској...мајко мила Scare .. други разлог што су одлазили је сигурно катастрофално стање у региону, значи ратови,глад и све што је пратило та доба. Битно је, да има оних који нису скроз заборавили своју отаџбину, један леп пример су Срби из Чикага који су слали паре за Космет исто тако и Срби из Словеније,Холандије..
Steal
Steal
Одстрањен

18/12/2009, 22:16
визант :: Ако ти живиш у некој држави и у њој радиш,живиш... ваљда ћеш да се понашаш културно и да поштујеш законе једино ако хоћеш да се понашаш као шиптар са Космета да удараш по народу и држави(у том примеру Србима и Србији) која му је дала хлеба јер би се к.у.р.а.ц мој најео хлеба у рушевинама Албаније.

То је јасно,али ми се чини да је сама боја коже,верисповест,националност довољан разлог да те неко нападне од екстремних десничара.Екстремне десничаре боли патка да ли ти поштујеш државу или не.Сама припадност чини те легитимном метом.
Ја чак знам човека на гробарској трибини који је по националности Хрват (и то познатији од млађих гробара) који јбт носи мајицу РАВНОГОРСКОГ ПОКРЕТА да неко не би посумњао у његов патротизам.Значи лудило,човек се плаши да каже да је Хрват јер и сам знао како ће да реагују људи око њега.А презиме му је баш онако ''српско''... Embarassed

А верујте куд код сам крено до сад још никаких лоших искустава нисам имао ни са Италијанима,Словенцима,Немцима... а ко тражи батине добиће тако је то.

Tо је заправо проблем подилажења који сам горе навео.Нису те дирали зато што ти ниси отворено говорио о проблемима у ''њиховој'' држави.Јер ако би ти рекао рецимо у Немачкој да те газда на послу израбљује због тога што радиш као коњ не 8 него 12 сати и за то примаш бедну плату,они би то схватили као пљување по Немачкој и послодавцима и нашамарали би те.Овако мораш да ћутиш док си са десничарима па макар газда сутра пишао по теби,ти нећеш смети да кажеш да је систем лош.Одговор на твоје чуђење зашто се црнци,азијати,белци свих националности друже у иностранству је то што сви деле исте проблеме.И није тачно да су сви муслимани лоши,католици,протестанти...итд.Постоје добри и лоши људи...па тако ако припадник мог народа ради нешто лоше и ако је говнар...он ће бити говнар иако је Србин и нећу да се дружим са њим него са црнцем за кога рецимо знам да је 100% кад ми треба.Јес сад ћу ја да се због крвне повезаности (крв и тло - нацистичка мантра) да будем близак са човеком који ме је милион пута зајебо и за кога знам да је слина.А и на социјалним протестима ако ћемо искрено не учествује један народ него сви народи укључујући и домаћине.Ако си упознат са бунтовима у Немачкој или Француској схватио би да на протесте иду рамне уз раме муслиман и немац,немац и србин,кинез и немац...

цитираћу бенд Sham 69 : "If the kids are united they never be devided" - ако су клинци уједињени,никада неће бити разједињени (тј.а ко се сви боримо за исту ствар никаква подела нас неће спречити да оставаримо циљеве).
визант
визант
Корисник

19/12/2009, 00:23
Steal ::То је јасно,али ми се чини да је сама боја коже,верисповест,националност довољан разлог да те неко нападне од екстремних десничара.Екстремне десничаре боли патка да ли ти поштујеш државу или не.Сама припадност чини те легитимном метом.

Јесте и слажем се ту. Али треба разумети те десничаре, да си ти ипак у његовој земљи и да самим тим што ти радиш ту(нека буде Немачка) отимаш посао неком Немцу, например. Треба једном и за увек рећи крај досељавању нових људи из Кине,Африке,Турске.. у Европу јер се са тиме не решавају проблеми него праве још већи, кад се буду требали сутра нахранити ти људи. Много људи мисли одо запалим у Немачку и вратићу се са мерцедесом Roll можда али ако се сломиш са мистријом и фанглом. Да не говоримо, како много жена од досељеника(поготово из турске) неће уопште да ради а праве се деца ко по текућој траци и са тиме праве још већи терет за државу, кад им треба дати доплатак на децу и социалну помоћ и тако даље.. да се разумемо ја нисам против досељавању, јер и сам живим у дијаспори скоро две деценије али треба једног дана треба рећи крај и ономе ко неће, да ради и ко мисли да прави сцене одма, да се га врати у африку(или одакле је) па нека тамо једе земљу ако му одговара, ту мислим и на ове муџахедине - вехабије, који сваки дан прете неким бомбама ако не буде ту џамије, овог права итд...

Steal ::
Tо је заправо проблем подилажења који сам горе навео.Нису те дирали зато што ти ниси отворено говорио о проблемима у ''њиховој'' држави.Јер ако би ти рекао рецимо у Немачкој да те газда на послу израбљује због тога што радиш као коњ не 8 него 12 сати и за то примаш бедну плату,они би то схватили као пљување по Немачкој и послодавцима и нашамарали би те.Овако мораш да ћутиш док си са десничарима па макар газда сутра пишао по теби,ти нећеш смети да кажеш да је систем лош.Одговор на твоје чуђење зашто се црнци,азијати,белци свих националности друже у иностранству је то што сви деле исте проблеме.И није тачно да су сви муслимани лоши,католици,протестанти...итд.Постоје добри и лоши људи...па тако ако припадник мог народа ради нешто лоше и ако је говнар...он ће бити говнар иако је Србин и нећу да се дружим са њим него са црнцем за кога рецимо знам да је 100% кад ми треба.Јес сад ћу ја да се због крвне повезаности (крв и тло - нацистичка мантра) да будем близак са човеком који ме је милион пута зајебо и за кога знам да је слина.А и на социјалним протестима ако ћемо искрено не учествује један народ него сви народи укључујући и домаћине.Ако си упознат са бунтовима у Немачкој или Француској схватио би да на протесте иду рамне уз раме муслиман и немац,немац и србин,кинез и немац...

цитираћу бенд Sham 69 : "If the kids are united they never be devided" - ако су клинци уједињени,никада неће бити разједињени (тј.а ко се сви боримо за исту ствар никаква подела нас неће спречити да оставаримо циљеве).

Разумем ја тебе и слажем се нема шта. Десничари су у већини примера исто деца радничке класе тако, да и са њима се да попричати али слажем се, да то треба да изгледа тако да неби пљувао по његовој земљи. Али ако си ти дошао да радиш, ради и нема шта да се жалиш ако нећеш пут под ноге па у .... а не да идеш у Европу правит децу(што турци и раде) па живиш од тога.. наши људи стварно деле исте проблеме са црнцима,муслиманима,кинезима то ја не оспоравам али ту треба, да се зна једно не можеш ти сад због тога да бијеш/пљујеш неког Немца само зато што теби није лако у његовој земљи. Јер много досељеника баш и то ради удружује се у неке антифа "екипе" и онда воде неку своју политику. Реци ћу ти један пример. Имао сам једног ортака(муслиман) с којим смо ишли на часове веронауке(у школи) и ту је он растурао, знао је све о хришћанству,исламу... и био је загрижени национал-социјалиста а муслиман( и данас му на јутјуб каналу стоји кеотски крст), који је знао све о ханџар дивизији итд.. и једног дана његови муслимани затраже да се прави џамија у главном граду земље а десничари покушавају да организују некакав скуп против џамије и ту тај "ортак"(није више) одма престаје да буде национал-социјалиста од једном више не поштује законе и народ те земље и оснива неку своју групу антифа мамлаза, који ће наводно "пребијати" учеснике ток скупа против џамије... кад су антифа-балије, направиле контрамарш то је изгледало, као да је циркус био у граду.. а наводно они су против фашизма а сами прете и воде некакав свој фашизам, како ће се сви у тој земљи једнога дана клањати алаху.. на свим радничким штрајковима су организатори претежно муслимани тј. балије,шиптари,турци,арапи.. и мој је став ако им толико смета та земља нека иду у своју па нека раде.. зато кажем ту треба држава тј. власт, да решава проблем, да се забрани досељавање и расно и верско мешање бракова само, да се добије пасош... да се стане на пут нерадницима и да се врати у матичну земљу оне, који не поштују закона и правила те државе, значи треба да се одвоји жито од кукоља јер нису сви досељеници ни црнци ни кинези слаби то је јасно.

Sleep
Sponsored content

Назад на врх
Similar topics