TрибинаСРБ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Go down
consigliere
consigliere
Корисник
Број порука : 1936
Регистрован : 05.03.2009
http://www.tribinasrb.net/

Инциденти и у Жилини, Шошони напали Гробаре Empty Инциденти и у Жилини, Шошони напали Гробаре

28/8/2009, 02:24
Инциденти и у Жилини, Шошони напали Гробаре 00008653
Преко 300 навијача Партизана у Словачкој бодри своје љубимце на реванш утакмици 4. кола квалификација за Лигу Европе против Жилине. Гробари су допутовали вече пре меча и данас током дана окупирали су централне улице града. Седели су по ресторанима, баровима, кафићима и нису правили инциденте. Упаљена је тек понека бакља, али полиција није имала потребе да реагује.

- Фанови Партизана разбацани су по граду. За сада је мирно. Имали смо 40 људи који су их у стопу пратили - рекао је полицијац Радко Моравчик.

олицајци су овога пута од почетка у пуној борбеној готовости и имају довољан број људи који обезбеђују град, одржавају јавни ред и мир, како се не би поновили инциденти попут оних са навијачима Хајдука из Сплита.

Проблем је, ипак, настао приликом доласка Гробара у њихов сектор. На паркиралишту поред стадиона догодили су се инциденти, када је дошло до разбијања прозора у бару и на аутомобилима. Како преносе словачки медији, најмање четири особе су лакше повређене. Све је почело провокацијом навијача Жилине, Шошона. Према тврдњама сведока, Шошони су са леђа гађали каменицама навијаче Партизана. Гробари им нису остали дужни, избила је туча.

Полиција је убрзо стигла и спровела навијаче Жилине до њиховог сектора, а неколико навијача гостију који су прескочили ограду, вратила у њихов сектор, запретивши, према извештајима медија, и упереним пушкама.

Током поподнева, упркос мањим провокацијама и вербалним чаркама углавном домаћих навијача, у центру Жилине владао је мир. Шошони су чак заједно са српским навијачима скандирали "Косово је срце Србије" и чинило се да 630 полицајаца, међу њима и специјалци и још 100 припадника железничке полиције, неће имати никаквог посла.

И пролазак Партизанових навијача из центра до стадиона и кроз уско грло испод железничког надвожњака, прошао је без инцидената, све до те туче навијачких групица на улазу на стадион.

И после утакмице, када се Партизана пласирао у Лигу Европе, избили су нереди. Навијачи Жилине су ускочили на терен и отрчали до трибине, где су се налазили Гробари како би се обрачунали са њима.

Нема сумње да ће УЕФА реаговати и покренути истрагу. Овога пута јасно је ко би требало да сноси последице...
ПАОКАРА
ПАОКАРА
Корисник
Број порука : 1504
Локација : Беогард
Регистрован : 28.07.2008

Инциденти и у Жилини, Шошони напали Гробаре Empty Re: Инциденти и у Жилини, Шошони напали Гробаре

28/8/2009, 12:57
Чуо сам да су и навијачи Висле из Кракова дошли да би Гробарима скинули заставу. Али су га испушили... Одлично што нису насели на провокацију они који су били тамо! Два Шошона су у бегу пала, тако да је могло да буде свега, међутим, ништа.
Милош цзв
Милош цзв
Одстрањен
Број порука : 159
Регистрован : 28.07.2009

Инциденти и у Жилини, Шошони напали Гробаре Empty Re: Инциденти и у Жилини, Шошони напали Гробаре

28/8/2009, 13:05
и ја сам чуо да су се пољаци и пре текме ѕалетали на гробаре... разлог као што си реко да скину заставу. Ал колико видим није било већих инцидената,заставе су све на броју.
CasualMente
CasualMente
Корисник
Број порука : 5426
Локација : Београд
Регистрован : 29.07.2008

28/8/2009, 13:07
Није то била Висла, већ Горал Зивиц, колко сам ја чуо... Насели би на провокацију, да су могли да прескоче ограду Biggrin
Београд
Корисник
Број порука : 1640
Локација : Београд
Регистрован : 16.08.2009
http://www.tribinasrb.net/portal

28/8/2009, 13:10
Прескочило је доста њих па су се дали у бег ови чобани. Колико ја знам то су били Вислини навијачи, али сачекаћемо да видимо шта ће рећи људи кад се врате.
ПАОКАРА
ПАОКАРА
Корисник
Број порука : 1504
Локација : Беогард
Регистрован : 28.07.2008

28/8/2009, 14:17
Помињу се и навијачи Спартака из Трнаве...
psyhomaster
psyhomaster
Корисник
Број порука : 1136
Локација : СРБИЈА
Регистрован : 24.02.2009

28/8/2009, 15:36
Какви Шошони,то су били навијачи Висле Краков...
верСе
Одстрањен
Број порука : 24
Регистрован : 13.07.2009

28/8/2009, 15:48
CasualMente ::Није то била Висла, већ Горал Зивиц,
Sponsored content

Назад на врх
Similar topics