TрибинаСРБ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

душевно анестезирање

+8
Хедониста
Крагујевац
Casuals
Gambler
CasualMente
KB_DS
Паранормал
сицилија
12 posters
Go down
сицилија
сицилија
Корисник
Број порука : 117
Локација : боемска четврт
Регистрован : 24.04.2009

душевно анестезирање Empty душевно анестезирање

9/1/2011, 00:40
илити кафана. стари српски народни лек који је последњих година неправедно бачен у сенку пред налетом надолазећег кича, шунда и осталих марсоваца, западњачке револуције и европских интеграција којима ипак одолева захваљујући верним јој боемима, љубитељима и поштоваоцима природног ужитка, без модерне шминке и улепшавања. недосањани сан разних кафића, накинђурених и свемирских клубова и других фенсерајских места за провод. живим у београду па ћу дати неке примере, а исто тако молим оне ван београда да нас упознају са тамошњом ситуацијом. што се београда конкретно тиче , млади све више живе на новобеоградским сплавовима а све мање у београдским кафанама које су сигурно један од стубова и носиоца карактеристичног београдског духа. логично је да на местима тих истих кафана данас ничу срања попут мек доналдса, коста кафеа, пицерија и осталих трафика брзе хране, тржни центри делта сити, ушће који окупљају само оне помодаре илити покондирене тикве који обично крену са намером да обиђу све локале, сврате у мек доналдс и врате се кући. некада се "ушће" односило на блеју на ушћу двеју река, а данас се то односи на јебени шопинг центар. него као што сам рекао, логично је да на местима тих истих кафана данас ничу разни "урбани" кафићи, шопинг центри и остале врсте серглиша, јер данас јако слабо народа посећује старе кафане. полако ишчезава тај неки начин живота, све се више врти око пара. на пример некадашњa стециштa боема "шуматовац" и "грмеч", данас су обични фенсерајски ресторани. једна од ретких кафана која се за сад опире транзицији је уједно и најстарија београдска кафана-"? (знак питања)" код саборне цркве. ово остало што је ваљало је углавном уништено. од ових осталих кафана за које знам да барем колко-толко могу да "одраде посао" са живом свирком наравно,"јазбина" код вука...нисам био дуже време,тако да ме не држите за реч јер се код нас кафане мењају ко јебена курсна листа. ако пролазите кроз кошутњак, немојте се зајебати па да уђете у "корчагин", упориште бивших скојеваца и свих оних који су одгојени на комунистичкој сиси. чуо сам и за кафаницу "она а не тамо нека друга" у земуну, па ако има неког земунца нека нас упути. што се земуна тиче,прошле године сам био на некој прослави у белом зецу и могу рећи да је било баш фино тако да препоручујем. ево за сад доста, нека се укључе и момци ван београда чисто да проширимо кафанске видике. Cool
Паранормал
Паранормал
Andy Capp
Број порука : 4266
Локација : Curva nord
Регистрован : 11.03.2009
http://www.tribinasrb.net

душевно анестезирање Empty Re: душевно анестезирање

9/1/2011, 03:35
''Она а не нека друга''...нисам дуго био тамо.Преко пута Гардоша,раније је био фазон да мушкарац не може сам да уђе,јер је то такорећи жеМска кафана.Мушкарац може ући само ако га уведе девојка,сестра,другарица,итд.
Е сад не знам како то сада функционише,лепо рече сицилија кафане се мењају као курсна листа.
Када се спустите мало ниже од Гардоша,па свратите на Земунску кеј (наравно онај део где су кафане,ресторани) тамо се некада могло наћи кафана до кафане,праве,бећарске!
Сада све то полако пропада,кафане постају кафићи/ресторани. Ево један пример,''Код Капетана'' и сада волим да одем тамо иако се променило доста.
Сада је то до 11 ресторан,а надаље кафић.Око 12 креће жива музика,то је оно што вади место.Затим крећу да долазе људи,али не они боеми,већ млади људи,до 30 година,спонзоруша на сваком кораку,момци фенсери,итд.Једно велико разочарење углавном,али људе теже ка томе да повећају зараду,јеби га кризе су ужасне,могу да их разумем у неку руку.
Ајде чисто да препоручим још пар места.
Пивница ''Кеј'',окретница 88 у Земуну,уколико свратите нећете се покајати.
Чувени ''Шлеп'',кафанчуга,рупа,то је место када ти је потребно да се напијеш,а да те људи не гледају чудно кад те буду износили.Прљаво,бучно,али јефтино. Biggrin Налази се на води,на неких 200 м од почетка Кеја рецимо.
''Пужић'',фонтана,испред бившег Техномаркета.Мало место,али фино,нису скупи (што је данас најважније),Опуштена атмосфера,људи који долазе су већином локални пијанци и средњошколци (јер је прилично близу за пар срењих школа. Biggrin ).На живу музику у овим местима одмах можете да заборавите,ово су места где долазиш да средиш душу и напијеш се као човек без велике помпе.
Ја у суштини не идем често по кафанама,увек нам је некако јефтиније да купимо пиво и седимо у крају,само се за специјалне поводе иде у кафане,прославе годишњица нечега,рођендани,неки зајебани раскиди,итд.
Било би лепо да неко напише пар речи о Новом Саду,занимају ме добра места тамо.Ја стално идем у ''Гусан''.Налази се у једном пролазу на оном тргу код католичке цркве (лепе оне).Не сналазим се добро са именима у НС,не замерите.Кафана/ресторан,има лепу башту,уз Гусана су и 2 кафића нека.Има и да се клопа,фин избор пива,није прескупо,углавном моја обавезна дестинација када дођем у НС,ево Менте може да потврди какав је амбијент.Е сад да ме не би брзо сморило или ако је гужва,препоручите још неко место.
То је то од мене за сада,ако посетите неко место са ''листе'' јавите како је било,уживајте.
KB_DS
KB_DS
Корисник
Број порука : 536
Локација : beograd
Регистрован : 10.04.2009

9/1/2011, 03:57
Malo Takovo kod pancevackog mosta i Jahorina na Vozdovcu.
Jahorina manje vise jeste modernizovana i izgubila je onaj stari smek,a Malo Takovo kafana u svakom smislu te reci.Ko god se tamo pokaci u startu se zajebo.
CasualMente
CasualMente
Корисник
Број порука : 5426
Локација : Београд
Регистрован : 29.07.2008

9/1/2011, 11:47
Ма дај Паранормал, кој "Пужић" јел си нормалан... једно од социјалнијих места, иначе испред Хале Спортова на Новом Београду. Што се тиче Земуна, пар пута сам био у "Колеби"; у Радоје Дакића, близу парка. Баш фино место, са стилом, живом музиком, али никако стечиште локалних алкоса и клинчадије, већ баш оно, озбиљна клијентела са дубоким џепом. Мада цене су нормалне, и атмосфера пријатна, мада што се дубље иде у ноћ, све пијанија. Oнда једна од бољих места у граду, за јело и пиће, на Карабурми код Апотеке у Патриса Лумумбе, кафана "!Дача". Мада место скоро увек пуно, и резервације потребне. Аутентичан српски ресторан-кафана, са све опаничићима и у ретро фазону. Више миринија атмосфера, за ручак и пиће... Али оно право, право алкохолисање на најбољој могућој локацији, на Крсту кафана "Кајмакчалан" . Налази се на углу двеју улица и дели зграду са најелитнијим рестраном у Београду, "Заплетом" за који треба резервација и за 10 ујутру. Мало, аутентично, јефтино, али искрен да будем, нисам био једно 6,7 месеци, али сигурно је у лепом сећању. Одмах поред кафане, то јест са друге стране, налази се и "Чобанов одмор", где се продају домаће лепиње са кајмаком, пршутом, претопом, па тако наједени на ракијицу и пиво. И необилазне сцене приликом изласка из кафане, у јутрањим сатима заједно са говнарима из Заплета који су вечеру платили по 300,400 евра... Иначе, улица је чини ми се Војводе Шупљикца, када се крене од СЦ Врачар горе ка позоришту. А што је КБ_ДС поменуо Мало Таково, ево баш пре неки дан је другар добио батине тамо Biggrin
Паранормал
Паранормал
Andy Capp

9/1/2011, 13:27
CasualMente ::Ма дај Паранормал, кој "Пужић" јел си нормалан... једно од социјалнијих места
Јеби га Менте,немају сви пара као ти,ја ако 'оћу поштено да се напијем,ја морам да идем на такво неко место. душевно анестезирање 939636
CasualMente
CasualMente
Корисник

9/1/2011, 14:23
Јебига, иначе кафана је у виду киоска :cirka:
KB_DS
KB_DS
Корисник
Број порука : 536
Локација : beograd
Регистрован : 10.04.2009

9/1/2011, 14:57
CasualMente ::. Oнда једна од бољих места у граду, за јело и пиће, на Карабурми код Апотеке у Патриса Лумумбе, кафана "!Дача". Мада место скоро увек пуно, и резервације потребне. Аутентичан српски ресторан-кафана, са све опаничићима и у ретро фазону. Више миринија атмосфера, за ручак и пиће...

Od mog najboljeg ortaka burazer rodjeni je bio glavni kuvar u tom restoranu do pre godinu dana.Ali to je pravi pravcati restoran,nebrojeno puta sam tamo jeo al smo uvek bili sa tim ortakom pa nista nismo placali,inace siju sa cenama.Taj enterijer opancici kurci-palci je samo zbog toga da se navuku stranci,inace tal lokal po meni nema k od kafane.Jeste hrana i usluga vrhunska al da siju sa cenama siju.
Sto se Malog Takova tice,licno sam imao "situaciju" tamo sa nekim kamiondzijama jedva smo zive glave izvukli.
Gambler
Gambler
Солунци Лозница
Број порука : 1628
Локација : Loznica
Регистрован : 26.10.2008

9/1/2011, 19:12
Kad pomenu Paranormal pivnicu Gusan, setih se da sam i ja blejao par puta u toj pivnici u pasažu kod katedrale. Leti je bašta i više nego prijatna. U Novom Sadu volim i Gradsku Kafanu na spratu Spensa, ima nekako taj šmek iz davnih vremena, veoma je prijatno, piti pivo i pratiti neku utakmicu tamo. U Šapcu sam bio u skorootvorenom "Rakija Baru" ima pun k***c vrsta rakija, i okuplja se društvo željno pića i provoda.
Ali, ipak svakom je najlepše u svom kraju blejati. U Loznici je nadaleko čuvena kafana "Štirske Večeri", koja je bila prava rupa do pre 4 godine, ali posle renoviranja sada liči na nešto. Danju su tu ljudi koji svrate na piće posle teškog radnog dana i ovi sa pijace a uveče i vikendom su mlađe ekipe. Pogotovo su cene pravi hit, jer su najjeftinije u celom gradu a i u bilo kom lokalu koje znam. Npr: Pivo 0.5 je 70 din, 3 votke + guarana=190 din душевно анестезирање 962586 litar belog i litar kisele su 400 din. Brutalno, šta drugo da kažem. U mom kraju ima pivnica, stari lokal u kome ima i klopa, ali gazda često neće da pusti pravu muziku vikendom pa onda i izbegavam to mesto. U centru je takođe i kafana "Tišina" u kojoj se okuplja dosta momaka tokom vikenda i veoma je lako za napiti se. Ima još dosta ali o tome kasnije...

ps-tema je odlična душевно анестезирање 904549
сицилија
сицилија
Корисник

9/1/2011, 20:10
пошто ми је девојка из новог сада обично кад идем код њених обавезно се после скрасим у некој од кафана. занимљиво је да сам за то кратко време обишао исти број финих новосадских кафаница колико и у београду у последњих неколико година. посебно ми је срцу прирасла "липа" у самом центру града у близини трга. права кафанска атмосфера,уме богами и да се запева. што се цена тиче довољно је рећи да је пиво 80 динара. e сад већ дуже време покушавам да се сетим имена једне кафане исто тако у близини центра града,сећам се само да смо им пре 3 године после утакмице упали на неку малу прославу "с младине стране" што се каже. Biggrin девојка ми каже да је то "библиотека",мада био сам тамо ове године и руку на срце споља мало делује,али ентеријер никако. јест да сам био пијан,ал сад баш толико... Biggrin да се вратим уједно и на београд. споменусте пужић код фонтане,био сам тамо пар пута и моје лично мишљење је да место није ништа специјално. имаш мали милион таквих места по београду које су такође у рангу са џакартом код студењака или оном пивницом на зеленом венцу.
CasualMente
CasualMente
Корисник

9/1/2011, 20:23
сицилија ::имаш мали милион таквих места по београду које су такође у рангу са џакартом код студењака или оном пивницом на зеленом венцу.

чуди ме да одмах нико није напоменуо... Џакарта :cirka:
Casuals
Casuals
Корисник
Број порука : 585
Регистрован : 14.05.2009

9/1/2011, 22:31
Gambler :: U Loznici je nadaleko čuvena kafana "Štirske Večeri", koja je bila prava rupa do pre 4 godine, ali posle renoviranja sada liči na nešto. Danju su tu ljudi koji svrate na piće posle teškog radnog dana i ovi sa pijace a uveče i vikendom su mlađe ekipe. Pogotovo su cene pravi hit, jer su najjeftinije u celom gradu a i u bilo kom lokalu koje znam. Npr: Pivo 0.5 je 70 din, 3 votke + guarana=190 din душевно анестезирање 962586

ps-tema je odlična душевно анестезирање 904549

Какво је то,никад нисам пио ? Biggrin
Паранормал
Паранормал
Andy Capp

10/1/2011, 12:44
сицилија ::споменусте пужић код фонтане,био сам тамо пар пута и моје лично мишљење је да место није ништа специјално. имаш мали милион таквих места по београду које су такође у рангу са џакартом код студењака или оном пивницом на зеленом венцу.
Пужић у рангу са Џакартом,па нећемо се вређамо. душевно анестезирање 939636
Једно време у средњој сам сваки дан пролазио поред ње,бациш поглед,а оно бар 5 професора цирка унутра. Biggrin
сицилија
сицилија
Корисник

10/1/2011, 15:10
па реално `беш кафану без музике! то онда није кафана. уз живу музикицу пиво клизи ко мртво маче низ олук. код мене постоје две врсте кафане: оне старе,култне, где се окупљала интелигенција уз лагану живу музикицу, и оне кафанчуге у правом смислу те речи, са све штрокавим карираним столњацима и социјалним завесама, укоченим ликовима који зверају около, знојавим хармоникашем и крештавом певачицом-локалном радодајком коју нон-стоп стартују разни згубидани иначе стални гости у одређеној кафани који би најрадије волели да немају своју кућу. певачица је обично неки морални скрндељ која даје шаком и капом само да ти извуче и задњи динар из џепа. оскудно обучена и неестетског изгледа, са све црним и поломљеним зубима ко да је јела бурек са петардама и префињеним задахом у рангу смрада неке угинуле животиње у стадијуму распада. цене читавог алкохолног репертоара су наравно симболичне, а свака разбијена чаша се наравно плаћа по унапред одређеној тарифи. ал шта ћеш,имају и оне неки свој шмек. Cool
Крагујевац
Крагујевац
Црвени Ђаволи
Број порука : 1967
Локација : VineyaRD
Регистрован : 13.04.2009

18/1/2011, 09:14
сицилија :: пиво клизи ко мртво маче низ олук.
душевно анестезирање 61861 душевно анестезирање 61861 душевно анестезирање 61861

Крагујевац је изгубио свој дух што се тиче кафана. Неке су претворене у пословне просторе, најчешће банке, неке су затворене због бутика. Најпознатија кафана је Балкан у којој су се скупљали крагујевачки боеми, музичари, песници...Данас кад прођете поред ње повраћа вам се од клинчарије која је окупирала то место, повраћају, бију се, а о музици која се свира тамо да вам и не причам душевно анестезирање 139889 Ту је и кафана ''Код два брата'', и даље се некако држи и чувена кафана код Фонтане, не знам јој име а верујем да ни газда не зна. Кад сам у средњој ишао на праксу, већ око осмице Biggrin је било локалаца, уз јутарњу кафу и вињаче. Ал видећемо колико ће и она да издржи.
П.С. Био сам у Џакарти, ако је то оно код студењака?
Паранормал
Паранормал
Andy Capp

18/1/2011, 14:49
redforceKG ::
сицилија :: пиво клизи ко мртво маче низ олук.
душевно анестезирање 61861 душевно анестезирање 61861 душевно анестезирање 61861

Крагујевац је изгубио свој дух што се тиче кафана. Неке су претворене у пословне просторе, најчешће банке, неке су затворене због бутика. Најпознатија кафана је Балкан у којој су се скупљали крагујевачки боеми, музичари, песници...Данас кад прођете поред ње повраћа вам се од клинчарије која је окупирала то место, повраћају, бију се, а о музици која се свира тамо да вам и не причам душевно анестезирање 139889 Ту је и кафана ''Код два брата'', и даље се некако држи и чувена кафана код Фонтане, не знам јој име а верујем да ни газда не зна. Кад сам у средњој ишао на праксу, већ око осмице Biggrin је било локалаца, уз јутарњу кафу и вињаче. Ал видећемо колико ће и она да издржи.
П.С. Био сам у Џакарти, ако је то оно код студењака?
душевно анестезирање 589438
сицилија
сицилија
Корисник

14/6/2011, 04:24
ако се неким случајем упутите ка југу,у врању вас чека опасан број добрих кафана.био сам сад за викенд па ме занима јел има врањанаца овде,да ми разгонетну неке ствари?
сицилија
сицилија
Корисник

9/1/2012, 03:50

руши се шатор у п**** материну!
Хедониста
Хедониста
Корисник
Број порука : 352
Регистрован : 22.11.2009

10/1/2012, 03:29
Кад смо већ код вашарских враголија
сицилија
сицилија
Корисник

30/1/2012, 02:06

мало гуче

каквих све глава човек да види, да не поверујеш LOL
Паранормал
Паранормал
Andy Capp

30/1/2012, 02:47
Мајко мила...
Old school
Old school
Бродарац
Број порука : 514
Локација : Бомбоњера
Регистрован : 15.12.2008

10/2/2012, 13:47
Братеееееееееееееееееееееееееее.
Casuals
Casuals
Корисник
Број порука : 585
Регистрован : 14.05.2009

6/4/2012, 21:38

....
навијачкаСвест!
Корисник
Број порука : 972
Локација : Велика Србија
Регистрован : 06.12.2009

6/4/2012, 22:47
Сабио спот
consigliere
consigliere
Корисник
Број порука : 1936
Регистрован : 05.03.2009
http://www.tribinasrb.net/

6/4/2012, 22:49
Врхунски!
Београд
Корисник
Број порука : 1640
Регистрован : 16.08.2009
http://www.tribinasrb.net/portal

7/4/2012, 06:58
И песма и спот и интерпретација, домаћи задатак за све што је виђено задњих 10так година у Србији. Свака част БСу и хвала им што постоје да сачувају мало здравог разума у овој Србији.
Sponsored content

Назад на врх