TрибинаСРБ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Документарни филмови

+11
ГробарНС
Паранормал
consigliere
Blitzkrieg
CasualMente
ПАОКАРА
визант
Djomla993
Косово је Србија
ултра
Gravediggers_1970
15 posters
Go down
Gravediggers_1970
Gravediggers_1970
Корисник
Број порука : 226
Регистрован : 08.08.2008

Документарни филмови Empty Дигитални Анђео-Жиг Звери

20/9/2008, 00:00
Ево ако неко хоће да погледа овај документарни филм ево линка http://video.google.com/videoplay?docid=7929072146122248802&pr=goog-sl
Мене је стварно натерао да мало размислим.Када одгледате или ако сте већ гледали волео би да видим и ваше коментаре!
ултра
Корисник
Број порука : 2271
Регистрован : 02.05.2008

Документарни филмови Empty Re: Документарни филмови

20/9/2008, 00:51
Има већ тема.
Gravediggers_1970
Gravediggers_1970
Корисник
Број порука : 226
Регистрован : 08.08.2008

20/9/2008, 01:17
Пардон онда, ништа закључак или обриши тему...
ултра
Корисник
Број порука : 2271
Регистрован : 02.05.2008

Документарни филмови Empty Бар код - жиг звери

24/11/2008, 21:45
Због слепила света "Дан Господњи доћи ће као лопов у ноћи" (1.Сол.5,2).

- Монаси Соловјецког манастира препричавају одговор преподобног Зосиме, који је Старац ученицима, који су га били упитали како препознати антихриста када дође. Преподобни је рекао: "Када чујете да је на Земљу дошао или се на Земљи јавио Христос - знајте да је то антихрист!" Најтачнији одговор! Свет или човечанство неће препознати антихриста: оно ће га признати за Христа, прогласиће га за Христа, тј. Месију. Следствено: када се пронесе и рашири и појача глас, о тобожњем доласку Христовоме, то ће вернима послужити као знак да се јавио антихрист и да је почео да врши унапред му одређену и допуштену службу. Одговор преподобног Зосиме заснива се на речима Спаситељевим. Спаситељ света, упознавајући ученике Своје са знацима који наговештавају Његов скори Други долазак, рекао је: "Тада ако вам неко каже: овде је Христос или онде, не верујте... И рећи ће вам: ево га овде или ено га онде, али не одлазите нити тамо јурите. Јер као што муња сине с неба, и обасја се што је под небом, тако ће бити и Син Човечији у Дан Свој! "(Мт.24,23-27) ; (Лк. 17,23-24). Неће бити потребно и биће немогуће људима да један другоме преносе вест о Доласку Сина Божијега. Он ће се јавити изненада. Јавиће се по Свемогућству Своме, свим људима и читавој Земљи истовремено."Доћи ће Господ", рекао је свети Јован Дамаскин, "са небеса на онај начин на који су Га свети Апостоли видели да узлази на небо". "Доћи ће Савршени Бог и Савршени Човек, са Славом и Силом. Нико нека Га не очекује са Земље, него свак нека Га очекује с неба, како је Он Сам потврдио".
Господ је закључио наук о крају света и о Своме Другом доласку следећом поуком и завештањем: "Пазите на себе да не отежају срца ваша многим једењем и пијанством и бригама овога света и да не наиђе на вас Дан тај. Јер ће он доћи на све који живе на Земљи".

Однос Хришћана према електронском досијеу - О БАР-КОДУ И БРОЈУ 666
Архимандрит Георгије, Игуман манастира преподобног Григорија (Света Гора Атос -1997. г.)

Шта нам каже Апокалипса? Укратко, ево шта: Током векова Црква ће морати да поднесе мноштво искушења. Доћи ће и антихрист, који неће представљати једноставно - идеологију, већ конкретну личност, која ће имати претензију да заседне у храму Божијем, да јој се сви клањају као Богу. Он ће правити чуда и знамења, он ће људима говорити лепе ствари, тако да ће људи тешко моћи да схвате ко је он, сматрајући да је доброчинитељ људима, да је он - Христос. Међутим, у ствари, то неће бити Христос Спаситељ, него лажни христос, лажни месија, лажни спаситељ, који ће саблазнити многе људе. Па ипак ће верни остати чврсти у вери. Они, који у себи имају Христа, неће се саблазнити, него ће остати истрајни и чекаће Други Долазак Христов. Доћи ће Христос, победиће антихриста, и онда ће царствовати вечно заједно са свим свецима. И значи - вест Откривења није депримирајућа, нити нам узима наду. То је подстицајна вест: последња победа ће бити Христова. Последња реч неће бити непријатеља Христових, него нашега Спаситеља - Христа, победника смрти и нечастивог. Христос побеђује, и Он ће победити увек. Зато, када ми слушамо све то, о броју 666 и осталом, ми не смемо паничити и плашити се. Зато што, ма колико да наступе искушења и колико год да дође до потешкоћа, и шта год да уради антихрист, победиће Христос. Ми ћемо бити са Христом, и зато ми увек треба да имамо наду у себи и оптимизам. Ма шта да се деси у свету, ми не смемо паничити. То је прво што сам желео да вам кажем.
Друго што бих желео рећи је следеће. С обзиром да ће и Црква и сви ми проћи кроз искушења, о којима говоре пророчанства и за која ми видимо да долазе, ми треба да се духовно припремамо, да бисмо се супроставили тим искушењима. Како треба да се спремамо?
Будимо у јединству са Христом. Потрудимо се да од овога часа водимо велику духовну борбу и да стално будемо сједињени са Христом - кроз исповест, Божанско Причешће и молитву. Да нас нечастиви ни у чему не покраде и да немамо никакву слабост, неку страст која би нас одвајала од Христа. Онај ко буде у јединству са Христом, умеће да разликује и знамења времена. Разликоваће шта је Христово, а шта нечастивог, и имаће одважност и снагу. Дакле, сада више него у било које друго време, с обзиром да долазе та искушења, морамо се побринути да се сјединимо са Христом.
И треће, што желим да вам кажем, је следеће. Шта да радимо са свим оним, што имамо прилику да чујемо? Највише - са том легитимацијом личности, коју намеравају да уведу и која ће, по свему судећи, имати број 666 на себи - број о коме свети јеванђелиста Јован у 13. глави Откривења (Јован 13) каже да ће то бити број, символ, знак - антихриста.
Знамење и символ антихриста ће бити број 666. Зашто 666, а не 777? Зато што су тај број имали Јевреји. Њега је имао цар Соломон и захтевао је од својих поданика, од држава које је покорио, да му плаћају порез - 666 таланата злата (1.Цар. 10,14). Значи', број 666 је символ, потврда која је указивала на пореску подређеност. И сада је ђаво одабрао 666, да то представља на неки начин порез, који се од Хришћана наплаћује у његову корист.
Сам по себи број 666 није лош. Али, када га одређени антихристи користе смишљено, да оскрнаве Хришћане, ми то не можемо прихватити. Ми знамо да га они користе само зато што је то символ нечастивог. Када се тај број користи без лукавства, нас то онда не брине. Али, када се он користи са посебни циљем, онда нас забрињава изузетно.
Ја сам одредио послушање неким оцима нашег манастира, који су се раније специјализовали у области информатике, да научно истражују тему бар-кода, који је присутан свуда, чак и на прехрамбеним производима - да бих се уверио да ли број 666 постоји у бар-код систему. Оци су се тиме бавили у периоду од једног месеца, прочитали су много страних књига и уверили се да заиста у две врсте бар-код система постоји број 666. То су три вертикалне двоструке црте - једна на почетку, друга на средини, једна на крају бар-кода. Свака од три двоструке црте одговара броју 6. Оци су рекли такође да је средња црта могла бити и изостављена. Компјутер би број могао препознати и без средње линије, довољне су прва и последња. И како нам се чини, она је стављена с предумишљајем, јер, обзиром да није била неопходна, зашто је стављена? Само, и само зато, да би се комплетирао број 666. Значи, постоји лукава намера - оскрнавити Хришћане, натерати нас да, хтели ми то или не, прихватимо број 666.
Тај број је постављен свуда, па и на прехрамбеним производима такође. Шта да радимо? Зар да ништа не једемо? Најзад, чинимо икономију, трпимо. Наравно да је то лоше. Али, најгоре је то што се сада тај број жели поставити и на легитимацији личности. Зашто да се на наше легитимације ставља тај број антихриста? Ако ми заиста имамо демократско уређење - а оно и треба да буде, онда треба да се поштују хиљаде Хришћана, који не желе да имају на својим легитимацијама 666. Ко жели, нека има. Ми, као Православни Хришћани, то не желимо.
Та легитимација није опасна само зато што ће на њој да стоји 666, него зато што ће се, уз помоћ ње, скупљати материјал за такозвани електронски досије. Тај електронски досије такође представља изум антихриста, зато што ће уз његову помоћ бити стављени под контролу милиони људи са многим подацима из њиховог живота. Они ће бити регистровани у једном огромном компјутеру, који ће се налазити у Стразбуру. Оданде ће се Хришћанима моћи наметати било шта.
Контролисаће се наш живот. Пратиће нас сваке секунде. У легитимацији, коју се они спремају да уведу, биће, како кажу, магнетна трака, која је у стању да прими 100 хиљада речи и било какве информације које би их могле занимати о нама. Ту траку ми нећемо моћи да прочитамо. Легитимација ће господарити над нама, она ће свету говорити о нама, а ми нећемо моћи да то прочитамо. Поједини зналци, наоружавши се знањем и компјутером, моћи ће да без нашег знања извитопере информације које се на нас односе.
Све је то веома опасно, зато што може да контролише наш живот, и пре свега, живот верних Хришћана: монаха, свештених лица, људи који се подвизавају у име Христа, за веру. Ми нећемо имати могућности да се заштитимо. Зато, и због те перспективе, не можемо прихватити електронске легитимације, на којима ће бити ЕКАМ: идентификациони број, који ће бити додељиван свакоме од рођења и са којим ће свако бити унет у централне компјутере земље у којој живи, као и у главни компјутер у Стразбуру.
Ви сте свесни да ми улазио у нову епоху, која још није виђена у историји човечанства: епоху диктатуре и свеопште тоталитарности. Одређени људи ће контролисати чак цео свет, цео наш живот. Шенгенски споразум је - први корак ка томе. Мало-помало, они ће узети под контролу целу Европу. Циљ оних, који се свим тим баве, је да створе светску државу и светску религију. Какав будизам, какав ислам, какво Хришћанство! Биће мешавина, и она већ почиње. То није претпоставка, то је већ почело да се дешава. Такође светска економија, којом ће моћи да управљају многи људи. Доказано је да у датом тренутку отприлике двеста људи (милијардера) поседује 70% добара на Земљи. Иза свих тих електронских досијеа, држава, влада, Савета Европе - стоји тих двеста људи који управљају светом. Они исмевају људе: "Уђите у Европску Заједницу. Биће дивно! Хајдете! Ми ћемо вам дати помоћ, ми ћемо вам дати једно, ми ћемо вам дати друго..: Дакле, све је то - очигледно, и све је то почело да се остварује. Ми смо на Светој Гори изјављивали на заједничким скуповима да, као Светогорци, нећемо прихватити електронске легитимације. Ми се боримо. И не само ми, него и они који се не руководе религијским, него политичким разлозима. Парламентарци, адвокатски колегијуми и други људи воде ту борбу и брину се како да људи не изгубе слободу. Зато што ми видимо да економска олигархија, која има дух антихриста, доводи људе до светског ропства и жели да их подреди својој вољи. Ако (нека се то не деси!) дође антихрист, за кога не знамо када ће доћи, онда ће ти досијеи бити њему на располагању. Он ће моћи да чини било какво зло.
Ми ћемо водити ту битку, и влада мора да се са поштовањем односи према Хришћанима и да нас не обавезује да прихватимо електронске досијее. Ко жели, нека узме. Ако је код нас владајућа демократија, нека се према нама односи са поштовањем и нека нам дозволи да имамо старе легитимације, на којима неће бити ни ЕКАМ-а који омогућава везу са свим међународним компјутерима, а ни броја 666. Ето, то је оно што сам желео да вам изложим, а вас такође молим да се молите без панике. Паника иде на руку само нечастивом, који жели да нас престраши, али ми то нећемо дозволити. Треба знати да коначна победа припада Христу. Христос ће победити, и заједно са Христом, Његовом благодаћу и помоћу Свесвете Владичице наше, победићемо и ми, који пребивамо заједно са Христом.
Ако прочитате Свету Апокалипсу, онда ћете видети да ће на крају крајева патити они који прихвате знак антихриста. Њих ће мучити нечастиви. Зато што нечастиви поступа овако: он учи човека да му се поклања, а затим га мучи, зато што нечастиви није човекољубив. Он није као Христос. Који је пун љубави и човекољубља. Он је нечовечни мизантроп. Пошто нечастиви гресима и неверовањем научи човека да му се потчињава, он почне да га мучи. Међутим, по Благодати Христовој, ми ћемо остати верни Христу нашем и нашој Светој Цркви, Светим Тајнама, молитвама, проучавању Светог Писма, и чекаћемо даљи ток догађаја, будући да смо заувек сједињени са Христом. Најзад, ја желим у молитви да и ви, благодаћу Господа, увек будете спремни да се супроставите било ком искушењу. Помолите се и ви, да и нас просвети Бог, да не говоримо у своје име, него што је света Божја воља и света Божја оправдања. Како често ми понављамо у цркви: 'Научи мја оправданијем Твојим (Научи ме заповестима Твојим)" (Пс.119,12).
Ја у молитви желим да ви увек имате благодат Христову и да се сви ми подвизавамо за истину Бога нашега и за нашу Свету Веру. Амин.

Архимандрит Георгије, Игуман манастира преподобног Григорија (Света Гора Атос -1997. г.)

Електронски Логор

И учини све, мале и велике, богате и сиромашне, слободњаке и робове, да им даду жиг на десној руци њиховој или на челу њиховом,
Да нико не може ни купити ни продати, осим ко има жиг, име звијери или број имена њезина.
Овдје је мудрост. Ко има ум нека израчуна број звијери; јер је број човјеков, и број њезин је шест стотина шездесет и шест.

Документарни филм "Електронски Логор" говори о садашњици и временима која нам предстоје. Највише пажње је посвећено проблему електронских личних карти што је предходница био чипова који ће се уграђивати у људска тела. Због чега су се све Православне цркве у свету огласиле против увођења нових личних карти и био чипова и ако је то на први поглед потпуно невезана ствар са вером? Зашто је око тако малих ствари дошло до стаховитих нереда у Грчкој и неким другим земљама? Како то да је Република Србија наручила најсавременију технологију за израду личних карти, и тако потрошила милионе, а да то још и није било изгласано у скупштини? Како то да иза чипова стоји главни код 666 (број звери по Откровењу Јовановом-Апокалипси). Шта је то New Agе и ко то шаље и доводи разне невладине организације у нашу земљу? Да ли ће Србија бити слободна земља или електонски концентрациони логор?

У документарцу говоре:

- Александар Павић, политиколог и суоснивач Удружења Грађана "За живот без жига"
- архиђакон Радош Младеновић, управник духовног центра Светог Николаја Жичког
- Властимир Ђорђевић, потпредседник Адвокатске коморе Србије
- његово преосвештенство г. Никанор, владика банатски
- Слађан Михаљевић, православни публициста
- Оливер Суботић, теолог и информатичар

Филм можете преузети овде- elektronski logor.avi
Косово је Србија
Косово је Србија
Корисник
Број порука : 684
Регистрован : 06.05.2008

2/12/2008, 10:25
http://www.scribd.com/doc/179734/Manipulacija-ljudima-putem-bioipa

Ајде сви погледајте ово молим вас!
Djomla993
Djomla993
Одстрањен
Број порука : 38
Локација : Gde je zvezda tu sam ja
Регистрован : 13.12.2008

14/12/2008, 17:10
Ево шта сам ја чуо о бар коду и ово су моје речи,а не неког са интернета.ИБМ једна од највећих компанија је била повезана са Хитлером.Затвореници из логора су пуштани само кад им је тетовиран број на руци.После тога дошли су на идеју да направе тај бар код и да преко њега прате милијарде људи то није тајна и сви би требало да је знају
визант
визант
Корисник
Број порука : 457
Регистрован : 26.07.2008

Документарни филмови Empty Документарни филм : САМО ХЛЕБА И СЛОБОДЕ

24/12/2008, 22:46
Документарни филмови Samo_hleba_i_slobode2

НВО ''Мајка Девет Југовића'' са Косова је снимила и други филм под називом ''Само Хлеба и Слободе'' а у смислу бољег упознавања шире јавности са проблемима Срба на Косову и Метохији. Да напоменемо да је наша интернет презентација ''ојкрајино'' у Аустралији прошле године промовисала и први филм ове исте организације под називом ''Да је хлеба више''. Такођер и овај пут апелујемо на људе добре воље да донирау и помогну нашој браћи у невољи како би конкретно омогућили опстанак српства и православља на светој земљи Косову и Метохији. Користимо ову прилику да се у име свих нас у дијаспори захвалимо госпођи Светлани Стевић - предсједници НВО ''Мајка Девет Југовића'' Грачаница, за изузетан рад, залагање и доприност опстанка српства и православља на Космету у овим изузетно тешким временима.

Последњи изменио Славиша дана 25/12/2008, 15:49. измењено укупно 1 пута
ПАОКАРА
ПАОКАРА
Корисник
Број порука : 1504
Локација : Беогард
Регистрован : 28.07.2008

25/12/2008, 08:07
Избрисао сам латиницу сви смо овде писмени знамо ћирилицу!!!
Што избриса и линк ка страници за скидање? Него, рек'о да ли је до мог компа, или је такав филм, па у њему има само музика, иако она деца и људи причају, ја чујем само музику у позадини!
Косово је Србија
Косово је Србија
Корисник
Број порука : 684
Регистрован : 06.05.2008

25/12/2008, 17:24
Имате овде линк за тај филм http://www.filestube.com/d/danas+majka

А ти "Славиша" престани да вређаш чланове форума!Случајно је неко обрисао и шта сад?!
визант
визант
Корисник
Број порука : 457
Регистрован : 26.07.2008

Документарни филмови Empty „Патријарх Павле - Живот по јеванђељу"

16/1/2009, 15:59
„Patrijarh Pavle - Život po jevandelju"
Документарни филмови Qel-4r3zibOPIS:
Film „Patrijarh Pavle - Život po jevandelju" prati Gojka Stojcevica, kako je patrijarhovo kršteno ime, od detnjstva u Kucancima, monaških i epsikopskih dana provedenih na Kosovu i Metohiji pa do vremena kada je postao poglavar SPC.

O Njegovoj Svetosti Patrijarhu Srpskom Gospodinu Pavlu govore clanovi njegove porodice, vernici kao i predstavnici ruske, grcke i pravoslavne crkve u Jerusalimu.

Dokumentarna emisija „Život po jevandelju" emitovana je 2006. godine bez blagoslova Sinoda Srpske pravoslavne crkve.

Po emitovanju emisije, dobijen je blagoslov Patrijarha Pavla i snimljena je doradjena verzija filma „Život po jevandelju" u kojoj, pored brojnih episkopa i monaha, o sebi prvi put javno govori i sam Patrijarh Pavle.

Doradjena verzija dokumentarnog filma još uvek nije emitovana i ona ce nakon premijere biti postavljena na portalu RTS-a.

Emisija je uradjena u produkciji informativnog programa RTS-a.

LINKOVI ZA DOWNLOAD

http://rapidshare.com/files/181231092/Patrijarh_Srpski_Pavle.part1.rar
http://rapidshare.com/files/181202475/Patrijarh_Srpski_Pavle.part2.rar
http://rapidshare.com/files/181171254/Patrijarh_Srpski_Pavle.part3.rar
http://rapidshare.com/files/181145168/Patrijarh_Srpski_Pavle.part4.rar
http://rapidshare.com/files/181070090/Patrijarh_Srpski_Pavle.part5.rar
http://rapidshare.com/files/180958291/Patrijarh_Srpski_Pavle.part6.rar
http://rapidshare.com/files/180909776/Patrijarh_Srpski_Pavle.part7.rar
http://rapidshare.com/files/180856356/Patrijarh_Srpski_Pavle.part8.rar

Последњи пут изменио Славиша дана 16/1/2009, 17:00. изменио укупно 2 пута.
CasualMente
CasualMente
Корисник
Број порука : 5426
Локација : Београд
Регистрован : 29.07.2008

16/1/2009, 16:15
Свако треба да погледа овај филм... Ни сами не схватамо како великог Патријаха имамо!
Blitzkrieg
Blitzkrieg
Корисник
Број порука : 227
Регистрован : 14.03.2009

29/3/2009, 23:29
Познате личности о јеврејима:
consigliere
consigliere
Корисник
Број порука : 1936
Регистрован : 05.03.2009
http://www.tribinasrb.net/

1/9/2009, 23:53
Пропаст Византије

ГробарНС
ГробарНС
Одстрањен
Број порука : 215
Локација : Нови Сад
Регистрован : 23.09.2009

25/9/2009, 14:31
https://www.youtube.com/watch?v=cdpPG8-BQoM

Код истог корисника имате остале делове
ГробарНС
ГробарНС
Одстрањен
Број порука : 215
Локација : Нови Сад
Регистрован : 23.09.2009

30/9/2009, 18:37
ГробарНС ::https://www.youtube.com/watch?v=cdpPG8-BQoM

Код истог корисника имате остале делове
Ако је неко погледао нека напише утиске ...
CasualMente
CasualMente
Корисник
Број порука : 5426
Локација : Београд
Регистрован : 29.07.2008

30/9/2009, 18:45
Документарац о животу и делу Владике Николаја Велимировића