Српска навијачка сцена-заједнички идентитет?
+6
Хедониста
Gambler
Xepoj
Паранормал
CasualMente
consigliere
10 posters
Страна 2 of 2 • 1, 2
Српска навијачка сцена-заједнички идентитет?
Re: Српска навијачка сцена-заједнички идентитет?
7/7/2010, 21:05
Не можемо гледати само новонастале групе,оне нису меродавне,70% су екипе из краја,то је чиста зајебанција,зна се које се групе гледају,а оне држе до себе,тако да сам 100% сигуран да ни једна неће са намером прерадити ништа што је већ одрађено код нас.Мућос Љутос ::Паранормал ::А веће групе су измислиле навијање и бакље...ГробариНовиСад ::Дефинитивно МОРАЈУ да гурају свој фазон мада све мање групе копирају веће.
Нје ствар у томе, колико ја знам копирају се симболи већих група и уз веома мале измене појављују се код новонасталих навијача, 80% група препевава песме већих група, да не улазим сад у детаље, али на стадионима нам се врте једне исте мелодије... Што се тога тиче свако нам треба оригиналности...
Пази мелодије нису баш толико исте,деси се рецимо,дајем пример,да Суботичани узму ритам од ПАОК-а,и после 3 недеље Гробари отпевају исту и онда су Маринци ти који копирају јел да? (дајем само пример,невезано за ове две групе)
Није лако направити нови ритам и једно је скинути ритам,а друге је скинути текст.
- Мућос ЉутосКорисник
- Број порука : 4
Регистрован : 06.07.2010
Re: Српска навијачка сцена-заједнички идентитет?
7/7/2010, 21:48
Ко је рекао да су Гробари већа група! Шалу на страну,па и није баш тешко је наћи нови ритам и постало је монотоно да на који год стадион одеш чујеш једне те исте мелодије... Мелодија за обрађивање хвала Богу има, и може да се потруди да се нађе за обрадити... Што још није на трибини... А опет, то што си навео са Маринцима и Гробарима, је огроман проблем мањим групама, јер колико год они то певали први, и били оригинални, ако се то запева на већој трибини зна се коме ће се "приписати" песма... Када сагледаш све у свему дође се на закључак да имамо заједнички индетитет, јер све је углавном исто и веома је тешко направити свој фазон!
Страна 2 of 2 • 1, 2