TрибинаСРБ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ко су антифашисти?

+24
Steal
Doboj
Београд
Stracciatella
grobari-cacak1970
psyhomaster
верСе
Uzi
CasualMente
Hordas
Playground
Плава крв
MentalitaUltra
consigliere
varvar
Паранормал
_JuZnI_Fr0nT_1990
зло и наопако
Паок*
boy
Gambler
!НФК Ултрас!
визант
Blitzkrieg
28 posters
Go down
vultures
Корисник
Број порука : 94
Локација : свуда присутан
Регистрован : 05.01.2011

Ко су антифашисти? - Page 5 Empty Re: Ко су антифашисти?

21/1/2011, 12:20
ја сам антифашиста али сам и антикомуниста.Зашто да будем нешто од то двоје кад ми Срби имамо велику историју и сјајну православну вјеру коју треба да поштујемо више од свега.Неиде ми у главу како неко може поред нашег чистог српског национализма може да готиви хитлера због којега је убијено преко 2 милиона Срба у 2. Свјетском рату и зато ви што се ложите на хитлера и те скињаре само замислите да је хитлерова идеологија још жива и ни Србије ни нас Срба вјероватно неби било.Ако волиш хитлера онда волиш и павелића и осталу банду а зна се ко су и шта су они радили српском народу у прошлости.Исто тако мислим за комуњаре који су српском народу нанијели велико зло.Толико од мене,уздравље!
Паранормал
Паранормал
Andy Capp
Број порука : 4266
Локација : Curva nord
Регистрован : 11.03.2009
http://www.tribinasrb.net

21/1/2011, 15:57
vultures ::ја сам антифашиста али сам и антикомуниста.Зашто да будем нешто од то двоје кад ми Срби имамо велику историју и сјајну православну вјеру коју треба да поштујемо више од свега.Неиде ми у главу како неко може поред нашег чистог српског национализма може да готиви хитлера због којега је убијено преко 2 милиона Срба у 2. Свјетском рату и зато ви што се ложите на хитлера и те скињаре само замислите да је хитлерова идеологија још жива и ни Србије ни нас Срба вјероватно неби било.Ако волиш хитлера онда волиш и павелића и осталу банду а зна се ко су и шта су они радили српском народу у прошлости.Исто тако мислим за комуњаре који су српском народу нанијели велико зло.Толико од мене,уздравље!
Скинс покрет нема везе са нацизмом, постоје и скинси комунисти и скинси анархисти итд. да ти не набрајам сада.
Не повезујте те две ствари, то је исто као што све навијаче повезују са десничарима и хулиганима.
И Хрвати никада ниси били Аријевци, живели су у заблуди као и сви, мада они и даље верују у то, сaмо је чиста немачка раса била Аријевска, многи су на основу ових илузија коришћени као Хитлерово оружје.
И нацисти и комунисти су иста говна и не треба да постоје са моје тачке гледишта, само што комунизам и даље има добар глас у свету јер су људима испрани мозгови.
навијачкаСвест!
Корисник
Број порука : 972
Локација : Велика Србија
Регистрован : 06.12.2009

21/1/2011, 22:27
не може нико ко је припадник словенске групе народа уопште следити хитлерову и нацистичку идеологију.Он је био јасан по питању словена,то је нижа раса као и цигани и јевреји и треба се искоренити.Тако да треба овим данашњим клинцима који су постали неки скинси и нацисти тако што су одгледали шишање појаснити неке ствари.Паранормални проблем је што и нацизам полако јача,јер углавном после сваке економске кризе јачају те екстремне партије.Тако је било после велике економске кризе 1930. године када су три године после тога нацисти дошли на власт у немачкој.Октобарска револуција у сред велике кризе која је погодила царску Русију.Мени је ипак најгоре што на чело држава у тим партијама чврсте руке долазе необразовани људи са великом моћи манипулације(главни примери:Тито и Хитлер).
допуна:скинс покрет је настао од људи који су слушали реге музику и дували.Онда су се шишали на ћелаво и носили оне мартинке,е сад то се проширило касније па су сад углавном најпознатији наци скинси
Паранормал
Паранормал
Andy Capp

22/1/2011, 00:03
навијачкаСвест! ::не може нико ко је припадник словенске групе народа уопште следити хитлерову и нацистичку идеологију.Он је био јасан по питању словена,то је нижа раса као и цигани и јевреји и треба се искоренити.Тако да треба овим данашњим клинцима који су постали неки скинси и нацисти тако што су одгледали шишање појаснити неке ствари.Паранормални проблем је што и нацизам полако јача,јер углавном после сваке економске кризе јачају те екстремне партије.Тако је било после велике економске кризе 1930. године када су три године после тога нацисти дошли на власт у немачкој.Октобарска револуција у сред велике кризе која је погодила царску Русију.Мени је ипак најгоре што на чело држава у тим партијама чврсте руке долазе необразовани људи са великом моћи манипулације(главни примери:Тито и Хитлер).
допуна:скинс покрет је настао од људи који су слушали реге музику и дували.Онда су се шишали на ћелаво и носили оне мартинке,е сад то се проширило касније па су сад углавном најпознатији наци скинси
Их што волим вас паметне.
Не трпај Скинс покрет и нацизам у исти кош! Разлика је велика и очигледна, прва и основна је то што је Скинс покрет начин живота, а нацизам идеологија!
Допуна ти је ужас, мани се Википедије.
Прво скинс покрет је настао од радничке класе, мартинке су тада биле прескупе и недоступне за њих, тек касније су почели да их носе када је Скинс покрет постао и једна врста моде и препознавања. Носили су радничке чизме. Нису се шишали на ћелаво, него на кратко јер су радили у фабрикама.
Какве везе сада има што су дували, па и председници дувају па им то не улази у биографију. Слушали су реге али и остале правце музике, касније долази и до подела тог покрета, бла, бла, бла.
Прошле године сам радио семинарски на тему Почетци и развој скинс покрета у свету, ако нађем тај текст окачићу га у пригодну тему.
Молио бих вас да се сада заврши расправа о скинсима јер је тема ''Ко су антифашисти?''.
CasualMente
CasualMente
Корисник
Број порука : 5426
Локација : Београд
Регистрован : 29.07.2008

22/1/2011, 00:17
Ајде да и ја кажем коју. Прво, себе не сматрам нацистом, мада тај израс нацизам је био наметнут од стране комуниста. Правилан назив је национал-социјазам. Када се говори о Фашизму као идеологији, исто се користи у погрешне сврхе јер је фашизам италијански облик национал-социјализма. Што се тиче Словена као народа, наравно да смо и ми Срби, аријевски народ. И та теза да је Хитлер као свој циљ имао разбијање Словенских народа је апсурдна јер је дан пре избијања рата у Југославији, влада Југославије потписала савезништво са Немачком, која је због негодовања народа и великих демонстрација у Београду, Љубљани а и ЗАГРЕБУ прекинута. Те демонстрације су сигурно подмомугноте Британским новцем, јер им сигурно није била потребна јака Југославија на Балкану. Наше делегације су неколико пута уз све почасти пре рата дочекиване у Берлину и Риму, и све до избијања рата, односи су били савршени. Хитлер као историјски лик је слажем се био манипулатор, јер на пример, рат је исфинансиран из Јеврејских банака. Хрвати нису били национал-социјалисти, што је и сам Хитлер говорио, већ су само нашли погодан тренутак да поред слабе подељене Србије направе своју државу, у чему су и успели.

Ја сам српски православни националиста, али такође ко неби волео етнички чисту земљу. Сви ми би то желели. Србију са територијом која јој припада. Иако то у сада звучи нестварно. А шта би било да смо размишљали раније.
vultures
Корисник
Број порука : 94
Локација : свуда присутан
Регистрован : 05.01.2011

22/1/2011, 00:56
Едит: Јасно је речено да расправе о скинсима неће више бити на овој теми.
Сваки следећи пост у том правцу биће обрисан, а корисник санкционисан.
навијачкаСвест!
Корисник
Број порука : 972
Локација : Велика Србија
Регистрован : 06.12.2009

22/1/2011, 12:49
Паранормал ::
навијачкаСвест! ::не може нико ко је припадник словенске групе народа уопште следити хитлерову и нацистичку идеологију.Он је био јасан по питању словена,то је нижа раса као и цигани и јевреји и треба се искоренити.Тако да треба овим данашњим клинцима који су постали неки скинси и нацисти тако што су одгледали шишање појаснити неке ствари.Паранормални проблем је што и нацизам полако јача,јер углавном после сваке економске кризе јачају те екстремне партије.Тако је било после велике економске кризе 1930. године када су три године после тога нацисти дошли на власт у немачкој.Октобарска револуција у сред велике кризе која је погодила царску Русију.Мени је ипак најгоре што на чело држава у тим партијама чврсте руке долазе необразовани људи са великом моћи манипулације(главни примери:Тито и Хитлер).
Их што волим вас паметне.
Не трпај Скинс покрет и нацизам у исти кош! Разлика је велика и очигледна, прва и основна је то што је Скинс покрет начин живота, а нацизам идеологија!
Допуна ти је ужас, мани се Википедије.
Прво скинс покрет је настао од радничке класе, мартинке су тада биле прескупе и недоступне за њих, тек касније су почели да их носе када је Скинс покрет постао и једна врста моде и препознавања. Носили су радничке чизме. Нису се шишали на ћелаво, него на кратко јер су радили у фабрикама.
Какве везе сада има што су дували, па и председници дувају па им то не улази у биографију. Слушали су реге али и остале правце музике, касније долази и до подела тог покрета, бла, бла, бла.
Прошле године сам радио семинарски на тему Почетци и развој скинс покрета у свету, ако нађем тај текст окачићу га у пригодну тему.
Молио бих вас да се сада заврши расправа о скинсима јер је тема ''Ко су антифашисти?''.
погрешно сам се изразио јбг
Steal
Steal
Одстрањен
Број порука : 350
Локација : Сибирски Гулаг
Регистрован : 20.09.2009

4/4/2011, 23:39
друже Steal није ова расправа покренута како би теби служила за промоцију своје идеологије или као евентуално место регрутације нових чланова. тема су антифашисти у србији,и сам врло добро знаш у којој конотацији,тако да сваки следећи пут кад дођеш са намером да нам солиш памет о чанку и осталим "друговима" заобиђи нас у широком луку.

Pozdrav za Siciliju...ja se samo drzim teme i naslova:

Prebijanje fašista – neispričana priča Antifašističke Akcije (AFA)

zvor:
http://crveniskinhed.blogspot.com/2011/04/prebijanje-fasista-neispricana-prica.html

Ко су антифашисти? - Page 5 Freedombeatingthefascis

Najkontraverznija politička knjiga decenije koja se pojavila na ulicama Velike Britanije u oktobru 2010 došla je i do nas u Srbiji.Knjiga predstavlja istinit iskaz vezan za aktivnosti Antifašističke Akcije (AFA) od strane onih koji su bili na prvoj borbenoj liniji – organizovane i posvećene grupe ljudi,pripadnika radničke klase koji su tokom 80-ih i 90-ih godina prošlog veka učestvovali u sukobima sa ekstremnom desnicom i na kraju pobedili! Knjigu možete nabaviti preko Freedom Bookshop-a ili možete kontaktirati fanzin Crveni Skinhed preko mail-a ukoliko želite da imate ovo štivo na srpskom jeziku.

A sada nešto o samoj knjizi:

''Nakon izbornog kolapsa Nacionalnog Fronta 1979,fašisti su počeli da divljaju dok rasni napadi nisu eskalirali.Taktika NF-a i BNP-a svela se na ulično nasilje,infiltraciju među fudbalske navijače i kontrolu muzičke scene.Mladi antifašisti su istupili,novo tvrdokorno vođstvo se pojavilo i AFA je oformljena 1985.Ono što je dalje usledilo je ''pravo ratno stanje'' kako je to opisao jedan od lidera BNP-a.
Ne samo što je ''Prebijanje fašista'' detaljno istražena studija,već predstavlja deo istorije vezane za radničku klasu.Tokom svih tih događanja glas radničke klase,odnosno antifašista je bio snažan i jasan bez ikakve apologetike.Vatreni a ponekad i opušteni komentari osiguraće da čitalački tempo u knjizi nikada ne opadne.Postepeno čitalac će biti uvučen u svet idealizma,paravojnog stila nasilja i herojskog samožrtvovanja.''.

AFA u Akciji – video koji će vam dočarati sve onon što se nalazi u knizi:

''Jedini razlog zbog koјеg koristimo fizičko nasilje na ulici je taj, što su oni upravo na njoj....ukoliko nema fašista na ulici,po samoj definiciji nema ni anti-fašističke akcije''.

Postavljeni klip je uzet iz TV dokumentarca (1993) koji opisuje različite metode anti-rasističkog i anti-fašističkog delovanja.Na ovom snimku borba AFA-e protiv fašizma jasno je objašnjena.

''Anti-Fašistička Akcija je reaktivna organizacija u borbi protiv fašizma na ideološkom i fizičkom planu.Ona podrazumeva učešće i rad u okviru zajednice radničke klase,dakle suočavanje sa krajnje desnim idejama u okviru zajednica i fizičkom obračunu sa desničarima na ulici.Jedini razlog zbog koјеg koristimo fizičko nasilje na ulici je taj, što su oni upravo na njoj....ukoliko nema fašista na ulici,po samoj definiciji nema ni anti-fašističke akcije.''

Svojevremeno neki antifašisti bili su opsednuti zatvaranjem BNP sedišta u Welling-u,ali kao što je portparol AFA-e jednom priliko istakao 'Ukoliko bunker nije u Welling-u biće negde drugde.Kampanja da se sedište izmesti iz Welling-a je jednostavno premeštanje problema s jednog lokaliteta na drugo.Ono što mi treba da uradimo je da se borimo protiv fašizma tamo gde su fašisti aktivni,a to nije uvek lokalitet glavnog štaba.'

Паранормал
Паранормал
Andy Capp

4/4/2011, 23:58
Ај још нешто па ћу те бановати, задња опомена, почињеш опасно да идеш на курац.
Те твоје комунистичке акције постављај по другим форумима, јеси чуо!
Old school
Old school
Бродарац
Број порука : 514
Локација : Бомбоњера
Регистрован : 15.12.2008

5/4/2011, 12:20
Хм, пребијање фашиста, Значи ви подстичете народ на насиље. Жао ми је, овде томе нема места.
Sponsored content

Назад на врх