TрибинаСРБ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ко су антифашисти?

+24
Steal
Doboj
Београд
Stracciatella
grobari-cacak1970
psyhomaster
верСе
Uzi
CasualMente
Hordas
Playground
Плава крв
MentalitaUltra
consigliere
varvar
Паранормал
_JuZnI_Fr0nT_1990
зло и наопако
Паок*
boy
Gambler
!НФК Ултрас!
визант
Blitzkrieg
28 posters
Go down
grobari-cacak1970
grobari-cacak1970
Корисник
Број порука : 20
Локација : Cacak
Регистрован : 08.09.2009

Ко су антифашисти? - Page 4 Empty Re: Ко су антифашисти?

12/9/2009, 22:07
ја не знам како православац може да буде нациста, нешто није у реду са вашим главама
Stracciatella
Stracciatella
Одстрањен
Број порука : 105
Регистрован : 07.09.2009

12/9/2009, 22:14
За Вука Бранковића кажу да је издајник а за Недића да није Scare и један и други су исто говорили зар не?
Недић=издајник
Заборавимо на поделе,имамо ми на много веће јунаке да се угледамо место да се безвезе препиремо око неких чији се патриотизам стално доводи у питање!!!
grobari-cacak1970
grobari-cacak1970
Корисник

12/9/2009, 22:18
доказано је да вук бранковић није био издајник, али као што рече ајде да се угледамо на цара лазара св саву, цара душана чича дражу и остале
CasualMente
CasualMente
Корисник
Број порука : 5426
Локација : Београд
Регистрован : 29.07.2008

12/9/2009, 22:22
Ти знаш да је те вечери Југославија нападнута, у исто време, из Италије, одакле су Мусолинијеве трупе кренуле, такође, италијански бродови су напали са мора, са севера, из Мађарске и Аустрије, авиони су полетали из Румуније, пешадија је упала из Бугарске, Шиптари и Италијану су напли из Албаније, исте те вечери је уништено преко пола авио снаге Југославије, избијали су устанци, и Хрватској расуло, почиње грађански рат, велики број Фолксдојчера ( тј.немаца који су живели у Србији ) је напало изнутра... У првих недељу дана борбе, не виђени губитци Југословенске војиск. Па јел ви знате, колико је обавештајаца било по Југославији, па сваки потез наше војиске и државе се у напред знао... Да Југославија није капитулирала, па били би дотучени, неби нас било више... За време напада, велики раздор између генерала Југославије, целокупна влада је емигриала, па замислите ту ситуацију... Недић је урадио, оно једино што је могао, оно најбоље. Ја нисам неки нациста, али гледа реално, и мало сам више информисан од вас "јунака и бораца"
Stracciatella
Stracciatella
Одстрањен

12/9/2009, 22:23
grobari-cacak1970 ::доказано је да вук бранковић није био издајник,
Ово мрзим да чујем :upset:

Јел се неко вратио у оно време да провери Shocked
grobari-cacak1970
grobari-cacak1970
Корисник

12/9/2009, 22:26
Stracciatella ::
grobari-cacak1970 ::доказано је да вук бранковић није био издајник,
Ово мрзим да чујем :upset:

Јел се неко вратио у оно време да провери Shocked
имају неки списи који то потврђују Biggrin Kiss Smile
grobari-cacak1970
grobari-cacak1970
Корисник

12/9/2009, 22:32
ахахаха тебра ал си га покопо
Stracciatella
Stracciatella
Одстрањен

12/9/2009, 22:35
CasualMente :: и мало сам више информисан од вас "јунака и бораца"
Да да да све си упио што је контра од оног што је "званична" историја и убеђен си у то само зато што су комунисти причали другачије Roll

Ја признајем да је и онај дечко што готиви НС информисанији али му је толики број информација и дезинформација испрао мозак
CasualMente
CasualMente
Корисник
Број порука : 5426
Регистрован : 29.07.2008

12/9/2009, 22:48
Не могу да се бакћем са вама... Нисам 32го, али постоје неки старији људи, сведоци тог времена, са којим волим да разговарам на ту тему... Не готивим Хитлера, готивим идеологију, и поштујем оно што је Генерал Милан Недић урадио. То га што поштујем не значи да не ценим Дражу Михајловића и четнички покрет, али једноставно, то је било најбоље решење у датом тренутку.
После капитулације, окупатори су престали да бомбардују градове, цивилне зграде и болнице, главница окупаторке војске је пребачена на источни фронт. А шта би се десило да смо наставили да се боримо... Исто би капитулирали, неколико недеља касније, али са десетоструко већим бројем жртава... Као Пољска би заврили, разрушени и демолирани... Размисли о томе...
Stracciatella
Stracciatella
Одстрањен

12/9/2009, 23:06
Ја не волим нешто претерано Дражу :nosad: али кажем вам опет маните се тих глупих подела имамо ми на кога да се угледамо!!!
Зар мислите да не постоји неко коме не одговара да Срби буду уједињени :angel:
Опет измишњам топлу воду ал јбг кад се неки никад неће опаметити....
Blitzkrieg
Blitzkrieg
Корисник
Број порука : 227
Регистрован : 14.03.2009

13/9/2009, 01:20
Ау теби Чачак стварно није лако...Види се да си прави гибаничар...Шта ви "четници" којих се стиде они прави Четници из 2.св.рата, радите осим што једете гибаницу сваке год.на РГ и правите раздор међу националистима...

Можда нас који подржавамо идеју из тог времена, великог Недића, не чини неки велики број, али чини сој, довољно јак да се одупире режиму а не ко ви да подржавате антифа-комуњаре и остале...И погледај мало сл.из тога времена па ћеш видети да су твоји Четници итекако сарађивали са Фашистима Biggrin

Иначе слажем се са CasualMente-ом, одлично речено, није ми јасно како неко може да негира чињеницу да је Недић успео да спаси преко 800 000 Србских избеглица...

А за остало не вреди пуно трошити речи...А теби би Чачак предложио да искључиш телевизор и укључиш мозак. није све онако како кажу медији..Теби је испран мозак о "злим нацистима" и идаље живиш у 45.год., али не можеш да порекнеш чињеницу да је Српским Расним националистима Србија изнад свега! То је оно што тебе боли..

Теби је гибаница мерило "патриотизма" и пљување по Недићу, а нама 14 Речи које следимо- Ми морамо обезбедити сигуран опстанак постојања нашег народа и будућност за нашу Српску децу!

Зато увек-Са вером у Бога за Расу и Нацију Biggrin
Београд
Корисник
Број порука : 1640
Регистрован : 16.08.2009
http://www.tribinasrb.net/portal

13/9/2009, 10:55
@Blitzkrieg
Ко подржава на овом форуму комуњаре и антифу? Ја таквог још увек нисам видео на овом форуму, а теби се то стално привиђа, јер свако ко има другачије мишљење од твог, је комуњара. И како си ти дошао до информација о историји Србије? мора да си прочитао гомилу и гомилу енциклопедија, одгледао много документарних филмова? Или се варам? Вероватно ће бити да је то друго, али нећу да се расправљам на ову тему са тобом.
grobari-cacak1970
grobari-cacak1970
Корисник

13/9/2009, 11:27
хахаха брате свима који подржавају нацисте је испран мозаг
Stracciatella
Stracciatella
Одстрањен

13/9/2009, 15:09
Јел нацизам има било какве везе са србством???
Мој утисак је да тај НС само искоришћава причику за остваривање неких својих циљева...боли њих кирац за Србију.....овако су се приклонили том неком екстремном делу у који се сврставају и многе добре патриотске организације па људи место да осуђују тај шљам не знају шта да мисле о њима а и многи клинци су почели да се ложе пошто су они "патриоте".
По мени они стварају контра ефекат код људи...
grobari-cacak1970
grobari-cacak1970
Корисник

13/9/2009, 15:16
xaxa па по том њиховом нацизму ми срби тј сви словени смо нижа раса и како то може да има везе са србством и још у нас убијали како су стигли, никад не заборавити јасеновац и крагујевац е кад је пре мени један навијач борца из чачка рекао да је захвалан хитлеру јер је убио 90 % српског шљама и кад сам га питао за јасеновац и крагујевац он је мртав хладан рекао да су и она деца у кг били шљамови и због тога ће да добије батине
Doboj
Doboj
Корисник
Број порука : 2
Регистрован : 17.05.2009

13/9/2009, 22:00
Ви сте превисе гледали комуњарске филмове,самим тиме признајем имали су добру пропаганду за униставање и оно мало расног и националног поноса код нас Срба.
Ако је неко од вас тзв. антифасиста и цетника цитао књигу Истина о 21 марту,у којој јасно писе да су комунистицки злотвори и Енглеска обавјестајна слузба(а знамо сви ко њоме контролисе)изврсили пуц и да је народ знао добро опасност од комунистицке руке која је касније се испоставило највисе затровала Србски народ,дигли побуну против сопственог народа и изазивали убијање Србске дијеце по Србији ви то велицате.Срби као народ су увијек били против комунизма а друго сто су некога од вас тата и мама уцили зли нацисти,издајници Србије не казем да мене нису,али наравно на вријеме се треба освјестити .Једноставно је мало висе цитање Србске литературе и мало мање гледање комунистицких филмова и гледање ТВ-а у свако од вас це сазнати праву истину о 2 св. рату и посљедицама које нам је оставио(од стране Титових комуњара).
А то сто су убијани анти Срби од стране Њемаца апсолутно стоји,једино вјецни компеxаси Хрвати сто су и дан данас највеци Србофоби на свијету па цак веци и од комуниста и анти фасиста,убили толику Србску нејац никад им неце бити опростено...
БОГ С ВАМА СРБИ!!!
Uzi
Uzi
Корисник
Број порука : 349
Локација : кућа летећих бодежа
Регистрован : 18.02.2009

13/9/2009, 22:21
ма најљепше је бити пацифиста Biggrin јебо вас и хитлер и тито са све сарадницима!!!
Stracciatella
Stracciatella
Одстрањен

14/9/2009, 00:58
Доста бре више те приче да смо ми необавештени и залуђени јер тај епитет припада вама!!!
Позиваш се на неку књигу....па могу и ја написати књигу јбг и да у њој накењам све у моју корисt!
Мени су 2 прадеда(стрељани) и један деда били у партизанима а ја сам православац и србски националиста што је потпуно обрнуто од мојих!!!
И сад ће неко мени да каже да ја претерано гледам "Oтписане" :upset:
Шта се бре који к***ц само стављатe изнад других...шта као паметнији сте...јесте к***ц...прочитали пар књига у којима нема 5% истине и убедили себе да је то тако Roll
grobari-cacak1970
grobari-cacak1970
Корисник

14/9/2009, 09:45
, само да одговорим оном гробару који је нациста пошто није баш најбоље обавештен ми гробари смо радикали и на страни војислава шешеља и јеба ли вас и тито и хитлер и онај усрани недић
Blitzkrieg
Blitzkrieg
Корисник
Број порука : 227
Регистрован : 14.03.2009

14/9/2009, 15:27
Глупо је овако расправљати се...Могу да се кладим да овај "Гробари Чачак" све што зна о Фашизму и "нацизму" је видео на тв-у...
Иначе ево неке праве дефиниције Расизма..:

"Расиста је човек који верује у свој народ,историју и своје очи..."

Иначе и ја се слажем са тиме да су Немци, Недић, и Љотић требали да убијају у логорима комунисте такозване "Србе", што више мртвих комуниста то боље. Wink
grobari-cacak1970
grobari-cacak1970
Корисник

14/9/2009, 20:35
дај брате знам о историји много више од тебе пошто ме историја веома занима, а ако имаш оправдање за убијање комуниста шта је онда са четницима и осталим србима, дај молим те престани више да смараш са тим нацизмом
Steal
Steal
Одстрањен
Број порука : 350
Локација : Сибирски Гулаг
Регистрован : 20.09.2009

28/9/2009, 23:44
Blitzkrieg ::Ко су данашњи антифашисти у Србији?
Ко су припадници организација АФАНС ( антифашистичка акција Нови Сад) и АНТИФА?
Антифашизам је болест.

Добро вече! Пажљиво сам прочитао сваку страницу ове теме и решио да оставим свој кометар на њој.Ја сам антифашиста и левичар последњих рецимо 9 година и одлично сам упознат са природом антифашистичког покрета и њеним коренима.Антифашизам свакако није болест,већ тековина борбе за слободу угњетених и обесправњених људи који су годинама дискриминисани од стране национал-социјалиста и фашиста.АФАНС као и многе АНТИФА групе у Србији нису прави антифашисти (јер се дистанцирају од корена антифашистичке борбе),али о њима ћу неком другом приликом.За сада ево једног текста који ће објаснити цео историјат антифашизма од почетка 20 века па све до данас 2009 године.

Милитантни антифашизам

Ко су антифашисти? - Page 4 Afaa

АФА из енглеске напада скуп Националног Фронта

Милитантни антифашизам је облик антифашизма којим се заговара коришћење насиља против фашизма.У оквиру антифашистичког покрета,појам милитантни антифашизам је често коришћен као контраст либералном антифашизму.

Фашисти се физичким присуством на улици често ослањају на насиље,док милитантни антифашисти сматрају да је једнако коришћење насиља јако битно како би се сузбио фашизам.Док се европски либерални антифашисти радије позивају на државу како би цензурисала како то они зову – говор мржње – или судски гоне фашисте путем постојећих закона,милитантни антифашисти су противници таквих позива или не обраћају много пажње на тако нешто.Као контраст свему овоме,милитантни антифашисти верују да би фашизам требало бити сузбијен од стране друштва,пре него неким мерама од стране државе.Милитантни антифашисти су обично људи који подржавају класну борбу и виде фашизам као анти-раднички политички систем.Милитантни антифашисти теже да промовишу радикалну анти-капиталистичку трансформацију друштва,пре него што би се упустили у одбрану постојећег стања либералне демократије.Ово често доводи до подршке неком од облика социјализма или анархизма.

Термин – АНТИФА

Термин ''антифа'' потиче од речи ''antifascismus'' која је немачка реч и уједно назив за антифашизам.Она се односи на индивидуе и групе људи ангажоване у борби против фашизма,а неке антифашистичке групе садрже реч ''антифа'' у свом називу.Током 1920,1930 и 1940 година СССР је имао покровитељство над различитим антифашистичким групама које су често користиле име антифа.POW се под командом Совјета заузео у оквиру кампање на источном фронту током Другог Светског Рата,како би преузео на себе одговорност за антифа тренинге.Пал Малетер (мађарски POW) постао је комуниста после одређеног времена проведеног у Кијеву на антифа тренинзима.

Данас се термин ''антифа'' односи на појединце и групе које су ангажоване у борби против фашистичких тенденција.У Немачкој многе антифа групе су основане као рекација на пораст десничарског екстремизма после уједињења те земље и смрти више од сто људи које су убили десничарски екстремисти.Постоји светска мрежа антифа групација,али оне нису састављене као неки хомогени антифа покрет.Зависно од поједине групе или индивидуе,циљеви се могу разликовати.

Термини ''антифашиста'' и ''антифа'' данас се скоро ексклузивно користе од стране левичарских групација.Што се тиче ових групација,борба против фашистичких тенденција је обично повезана са широким погледом на друштвену одговорност или његове аспекте,па се због тога тежи радикалној друштвеној промени.Они теже да опишу себе као противнике : расизма,национализма,анти-семитизма,сексизма,хомофобије и капитализма.Многи чланови антифа група сматрају комунизам,социјализам и анархизам најсавршенијим облицима друштвене организације.Према мишљењу Немачке Обавештајне Агенције - Bundesamt für Verfassungsschutz – неке антифа групе које су део аутономног покрета су спремне да користе насиље против десничарских екстремиста.

Немачка

Чланови Комунистичке Партије и Социјал Демократске Партије (SPD) у различитом временском периоду током 1920-их и 1930-их,заговарали су коришћење насиља и масовне агитације међу радничком класом у покушају да спрече деловање Хитлерове Нацистичке Партије.Леон Троцки је био један од оних који је заговарао употребу насилних метода од стране милитантних антифашиста у Немачкој.Он је написао да ''борбени одреди морају бити креирани...ништа не може повећати фашистичку охолост колико може млитави пацифизам у деловима радничких организација...политички кукавичлук је негирати тако нешто.Без организованих борбених одреда,највећи део херојске масе био би уништен део по део од стране фашистичких банди''.

Италија

Појава идеологије фашистичког лидера Бенита Мусолинија током 1920-их година,била је праћена насиљем и одбијањем мале фракције радничког покрета која није хтела да је прихвати.После потписивања ''мировног пакта'' од стране Италијанске Социјалистичке Партије (PSI) са Националном Фашистичком Партијом 3.августа 1921 и прихватање легалистичке и пацифистичке стратегије радничких синдиката,остали делови радничког покрета који се нису слагали са овом стратегијом оформили су ''Arditi del popolo'' 1921 године.Генерална Конференција Рада (CGT) и PSI одбили су да признају анти-фашистичку милицију,док је Италијанска Комунистичка Партија (PCI) наредила својим члановима да напусте организацију.PCI је организовала самостално милитантне групе,али акције су им биле релативно минорне како неки сматрају.Наравно чланови PCI-a се не би сложили са тим,одговарајући на такве оптужбе чињеницом да су имали конкретне акције по том питању,али да су желели да се у јавности стекне такав утисак како су њихове методе деловања легалне и ненасилне.

Шпанија

У Шпанском Грађанском Рату 1930-их,Републиканска Армија,Интернационалне Бригаде и нарочито Радничка Партија Марксистичког Јединства (ПОУМ) и анархистичка милиција као што је Челична колона примери су милитантног антифашизма и борбе која се водила против Франциска Франка и његових снага.Пријатељи Durutti-ја била је једна од најмилитантнијих група повезана са Federación Anarquista Ibérica (FAI).Шпанска анархистичка герила ''Sabate'' борила се против Франковог режима све до 1960-их из базе у Француској (погледати анархизам у Каталонији,анархизам у Шпанији).Шпански Maquis такође се борио против Франковог режима с оне стране границе у Француској,дуго година пошто се Шпански Грађански Рат завршио.

Борба против фашизма у Шпанији привукла је снажну интернационалну подршку левичара и припадника радничке класе.Многи су били у Шпанији како би подржали антифашистичке циљеве и придружили се јединицама Интернационалне Бригаде као што су били Lincoln Battalion,British Battalion,Dabrowski Battalion,Mac-Paps и друштво Naftali Botwin.Знаменити антифашисти који су се борили против Франка били су : Џорџ Орвел који се борио у ПОУМ милицији и написао ''Поштовање Каталонији'' о овом искуству,Ернест Хемингвеј – човек који је подржао Интернационалне Бригаде и који је написао ''За ким звона звоне'' о свом искуству и радикални журналиста Martha Gallhorn.

Велика Британија

Пораст популарности Британске Уније Фашиста (BUF) Oswald Mosley – ја,била је изазов за Комунистичку Партију Велике Британије,социјалисте у Партији Рада,Независну Партију Рада,Ирске католике на бродоградилишту и радничку класу међу Јеврејима источног Лондона.Главна тачка борбе била је битка за Cable Street (Battle of Cable Street) када је хиљаде људи из источног Лондона и осталих делова изашло напоље из својих кућа како би спречили BUF марш.Првобитно је вођство националне Комунистичке Партије захтевало масовне демонстрације на Hyde Park-у како би се солидарисали са Републиком Шпанијом уместо мобилизације против BUF-а,али су се локални партијски активисти успротивили овој одлуци.У сваком случају,кампање против фашизма у Шпанији и Енглеској биле су јасно повезане када су локални активисти заједно марширали улицама источног Лондона са слоганом ''Неће проћи'',преузетим слоганом Републике Шпаније ''No Passaran''.После Другог Светског Рата,јеврејски ратни ветерани наставили су традицију милитантне конфронтације према BUF-у са Групом 43,а 1960-их Група 62 наставила је борбу против неонациста.

Период од 1970-их до 1990-их

У периоду 1970-их фашисти и крајње десничарске партије као што су Национални Фронт (NF) и Британски Покрет забележиле су значајан пораст почевши све више да се појављују у јавности.Ово је био главни изазов 1977 у битци за Lewisham (Battle of Lewisham) када је хиљаде црнаца и белаца физички зауставило NF марш у јужном Лондону.Недуго затим ''Анти-Наци Лига'' (ANL) створена је од стране Социјалистичке Радничке Партије (SWP).ANL је имала пропагандну кампању високог профила,пошто су антифашистички одреди констатно нападали NF скупове и продавце њихових новина како би их онемогућили да се организују.Успех пропаганде ANL-a и физичка кампања,комбинована са десничарском политиком Маргарет Тачер заначила је крај периода у коме је NF растао.

Тони Клиф теоретичар SWP-a који је описао овај период као повратак класној борби,распустио је ANL.У сваком случају многи чланови одбили су да престану са својим активностима.Они су искључени из партије 1981,а формирали су групу Црвена Акција.SWP је користио термин ''скводизам'' како би означио ове милитантне антифашисте као силедџије.Године 1985 неки чланови Црвене Акције и чланови анархо-синдикалистичког покрета Директна Акција основали су Антифашистичку Акцију (АФА),на коју ће бити фокусиран милитантни антифашизам у Великој Британији наредних 15 година.Хиљаде људи узело је учешће у милитантним AFA мобилизацијама као што су демонстрације на Дан сећања 1986 и 1987,Карневал Јединства,Battle of Cable Streets - 55 годишњица марша 1991,Битка за Waterloo (Battle of Waterloo) против Британске Националне Партије 1992.

Након 1995 године поједине антифашистичке мобилизације су се и даље јављале против Националног Фронта у Доверу 1997 и 1998.Што се тиче унутрашњих ствари,створен је нови AFA Национални Кординациони Комитет.Године 1997 AFA је званично избацила чланове који су сарађивали са људима који се баве истраживањима,а 1998 године AFA из Leeds-a и Huddersfield-a искључени су од стране новог Комитета због тога што су игнорисали званичну политику.Искључења нису зауставила пропадање.Била су ту и нека локална поновна формирања – у Ливерпулу 2000 године.Али 2001 године,мада вероватно много и раније AFA као национална организација једва да је и постојала.

Период после 2000-е

Неки бивши елементи из AFA су се прегруписали и формирали милитантну антифашистичку групу ''No Platform'' (Без Платформе) 2002 године,међутим ова група се недуго затим распала.Године 2004,чланови организација Анархистичка Федерација,Класни Рат и Без Платформе основали су организацију АНТИФА.Ова велика групација којом су доминирале анархистичке идеје имитирала је АFA-у што се тиче физичке и идеолошке конфронтације према фашистима,а није била повезана ни са једном истраживачком нити кооперативна са било којом државном агенцијом.23 септембра 2004 АНТИФА је била умешана у сукоб са Дејвидом Кингом,бившим благајником Британске Националне Партије и његовим БНП обезбеђењем у Базилдону (Essex).15 јануара 2005 године АНТИФА се сукобила са наци скинхедима NF-a у Woolowich-u.27 марта 2005 30-ак антифашиста из локалног одреда Јоркширкске АНТИФА групе напала је митинг Британске Националне Партије у Halifax-u.Антифашисти су бацали комаде цигала и камења на обезбеђење БНП-а успут разлупавши аутомобиле чланове БНП-а.13 марта 2008 године јоркширски антифашисти разлупали су просторије неколико канцеларија у Лидсу које су чланови БНП-а користили за састанчење.
Појавиле су се скоро и нове групе у Великој Британији (нпр. АНТИФА Шкотска септембра 2006).

Шведска

Милитантне антифашистичке групе активне у Шведској укључују Antifascistisk Aktion (Антифашистичку Акцију) и Revolutionära Fronten. (Револуционарни Фронт).Антифашистичке демонстрације у Шведској често се завршавају побунама и интервенцијом полиције.Антифашистичке активности у Шведској укључују физичко узнемиравање или контра-демонстрације против нео-нациста.Неке демонстрације које се одржавају сваке године од стране нео-нациста увек доводе до побуне и интервенције полиције укључујући и оне у Салему 9. децембра и Дана Нације 6.јуна.

Критика милитантног антифашизма

Критике милитантног антифашизма усмерене су на коришћење политичког насиља.Пацифисти и многи либерали сматрају да је коришћење насиља у суштини погрешно и виде антифашисте као огледало фашиста чији су противници.Ова критика сугерише да опонашање фашистичког насиља антифашистичким насиљем,доводи борбу против фашизма у позицију некакве игре.Историчар Дејв Рентон у својој књизи ''Фашизам : теорија и пракса'' пише да ''за антифашисте насиље није део њиховог погледа на свет'' и назива милитанте ''професионалним антифашистима.''
Левичарске критике милитантног антифашизма контрирају употреби насиља од стране малих група,једном великом и масовном акцијом.Фил Пиратин лидер Комунистичке Партије Велике Британије противи се скводизму и позива на широку акцију.Неки антирасисти и мултикултуралисти наводе да би фокусирањем на белу радничку класу,милитантни антифашистички покрет са споредних питања о расним мањинама усмерио своју борбу директно против расизма – као што је питање о привилегијама белаца.Према овим критикама милитантни антифашисти се фокусирају на фашизам изузимајући тако расизам,тривијализујући и искривљујући облике расних предрасуда и институцијалног расизма,делајући без икаквог реда против организованих фашистичких група.
Steal
Steal
Одстрањен

29/9/2009, 23:19
Видео сам да је било неколико коментара који су обрисани од стране уредника, јер су се учесници међусобно вређали и потпуности се слажем са тим да се дискусија води без непотребних тензија.Људи ово је ипак форум...
Вратићу се сада на оно што сам започео,а то је метод борбе АФАНС-а и ЛДП-а који су овде споменути и означени као некакви комунисти и антифа,што је чиста глупост.Ево тог поста :

Чанак се не залаже за фашистичку идеологију,он је анти-Србин дакле чист комуниста,који финансира антифа олош у новом Саду а и шире...Па довођна је чињеница да је председника АФАНС-а Зоран Петаков некадашњи истакнути члан Чанкове странке.Не треба форсирати неке немогуће ствари и спајати та два различита света.И сви данашњи издајници попут Чеде и њима сличних су такође неокомунисти.Чеда се иначе стално на својим митинзима поздравља левом дигнутом песницом и јел он фашиста?Већина неокомунистичког олоша који је данас на власти су управо потомци највећих комуниста као нпр. Борис Тадић

Овде се доста тога узима здраво за готово,без икавог смисла и са злом намером.Тачно је да Чанак није фашиста,али није ни комуниста већ социјал-демократа који назива своју странку у ствари - партијом грађанске орјентације.Чанак је у више наврата критиковао комунистички режим, критиковао је комунисте у Војводини за време СФРЈ,носио је својевремено палестинску мараму па је скинуо због проблема које би могао да има са јеврејима из НВО,проглашавао себе анти-фашистом али и анти-комунистом што је одлика либерала и социјал демократа којима је капитализам и грађанско друштво најближи систем.Тачно је да Чанак финасира (али не само он већ пре свега невладине организације из немачке) људе у Новом Саду који себе зову ''Антифа'' иако то нису.Нису зато што срж те групе чине поменути социјал-демократи и либерали,а свако ко је упознат са историјатом антифа група у свету зна да је АНТИФА пре свега организација комуниста,анархиста и социјалиста.Дакле да би неко могао да оформи антифа групу,морао би да сакупи радикалне левичаре који сем што се боре против фашизма и свих облика дискриминације засноване на припадности одређеној вери,раси и нацији...такође се боре и против КАПИТАЛИЗМА,НАТО-а и ЕУ.Пошто се Чанкова партија назива ''Лига СОЦИЈАЛ – ДЕМОКРАТА Војводине'',самим тим је јасан њен програм који је социјал-демократски,про - капиталистички и про – глобалистички,а уз то партија још има и позитиван однос према вредносном систему Европске Уније.
Зоран Петаков (надимак Зека) је бивши председник омладине ЛСВ-а Ненада Чанка и оснивач АФАНС-а.Човек који у ранијем периоду за себе чак и није тврдио да је левичар,а познат је по изјави : ''Ви Срби сте нам убили престолонаследника'' (мислећи на Франца Фердинада).Да ли ико озбиљан може да поверује у то да човек који је члан социјал-демократа ЛСВ,а који за себе тврди данас да је некакав активиста и ''антифашиста'' левог опредељења,може да изјави нешто тако глупо попут ''ВИ СРБИ'' (где оптужује цео један народ – фашистички метод) да је одговоран због ''УБИСТВА ЊЕГОВОГ ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИКА''...?! Еј када су то комунисти и левичари имали симпатија према краљевима,царевима и монархији???
Када је реч о ЛДП-у и Чедомиру Јовановићу ту бих могло што шта занимљиво да се каже,али тврдити да је Чеда комуниста,а ЛДП комунистичка партија је небулозно.Почећемо од самог почетка Чедине политичке каријере за време студентских протеста 90-их.Наиме Чедомир Јовановић је у раној младости током студентских дана био УЛТРА ДЕСНИЧАР повезан са фашистима београдске калдрме.С обзиром да се сва опозиција 90-их ујединила против Милошевића и да је ту било организација од крајње деснице преко либерала,социјал-демократа,па чак и неких анархиста који су узели учешће у рушењу комунистичког бандита Слобе (као су га звали),наметала се у први план анти-комунистичка прича као најнормалнија у периду након распада Источног Блока и СССР-а.Од СПО-а,ДС-а,ДСС-а,ОТПОР-а,људи који ће касније оформити Образ,нео-нациста који средином 90-их формирају Крв и Част,интелектуалне елите либерала и конзервативаца,курте и мурте...итд сви су стали у један фронт против Слобиних социјалиста и комуниста.Да би се критиковао социјализам у том периду,ваљало је користити аргументе о ''масовним злочинима'' комуниста које су фабриковали десничари и нацисти.То се Чеди Јовановићу свидело као и Антићу из данашњег Г17 плуса (који је историчар по професији),па су на све могуће начине покушавали да прибаве што више докумената који би оправдали борбу против тадашње владајуће партије СПС.Формиран је и ОТПОР као организација која сједињује грађаске елементе (либерал,социјал демократе) и десничаре оличене у разним наци и ултра десним групама(разни умерени десни покрети,затим хамерскинси,''white power''..itd).Имали су сви заједнички интерес,а Јовановић је набавио мајицу са келтским крстом и почео да се дружи са ултра – десничарима на организовани скуповима опозиције.

Ко су антифашисти? - Page 4 Protest1mf5lb6

Јовановић у нацистичком трипу '90-их (обратити пажњу на мајицу).

Рушењем Милошевића неке нове организације су дошле до изражаја у Србији и тада је Јовановић схватио да је боље да се приклони либералима и грађанским организацијама (јер је профитабилније) него што ће да парадира са нацистима и јури цигане по БГ-у са својим саборцима.Основао је ЛДП (уз обилату финасијску подршку људи са запада) повезујући се са британцима и немцима пре свега,а онда и са осталим либерално – капиталистичким светом.Кожна јакна и поцепане патике су замењене оделом и краватом,а и идеологија је нова.

Мислим да је свима јасно да се у овом случају пре ради о људима које на западу зову ''fashion antifascist'' (помодарски антифашисти) него што би могли озбиљно да их сврстамо у антифашистички фронт.Част,идеологија и поштење...све за новац:данас комуниста,сутра либерал,прекосутра фашиста....

-ЛДП су програмски либерали,а Чеда користи песницу због носталгије према ОТПОР-у.

-ДС је социјал-демократска и анти-комунистичка партија која је изменила заједно са СПО-ом скоро све комунистичке називе улица по БГ-у 90-их.

-Тадић није комуниста већ човек који се додворава народу кроз разне приче о бољитку и социјалној правди,али никада и нигде се није изјаснио као заговорник социјализма и комунизма.
Steal
Steal
Одстрањен

7/11/2010, 21:36
Лењин - Стаљин - Победа!

Русија је бре црвена....хе хе хе

Ко су антифашисти? - Page 4 84324100

извор: http://kprf.ru/actions/84324.html

У Москви непрегледан број црвених демонстраната

7. новембра у Москви на свечаности организованој од стране Комунистичке Партије Руске Федерације и њихових савезника било је присутно више од 50.000 људи.Ово су само прелеминарни подаци с обзиром на то да на главном градском тргу на коме је скуп организован није било места за све оне који су желели да присуствују догађају.

Демонстранти су марширали главном улицом Твер.У њиховим рукама могле су се наћи пароле ''Лењин - Стаљин - Победа'' . ''Велика Октобарска Револуција - Хвала због тога!'' , ''За јединство народа и радничку солидарност'', ''Живела социјалистичка Револуција''.

Учесницима митинга на Театар скверу обратио се вођа Комунистичке Партије Руске Федерације Генади Зјуганов.

- Драги пријатељи,драги другови! Марш Великог Октобра се шири целом планетом.Идеје слободе,братства,јединства и правде,поштовања радних људи увелико куцају на свим вратима.Разлог овоме је криза капиталистичког система,који је доживео своју експлозију баш у свом упоришту - Вол Стриту! И данас након толико година суочавамо се са агонијом.

-Две претходне економске кризе завршиле су се ратовима доневши нам непроцењиву штету.Али ми требамо бити поносни уз подсећање да је црвена застава Октобарске Револуције последица тих криза.

У свом говору Генади Зјуганов дао је детаљну анализу ситуације у земљи и свету говорећи о неспособним и неодговорним политичарима актуелне руске владе.

-Наша партија у 20 веку вадила је државу из тешке ситуације у којој се нашла,а у 21 веку комунисти ће под црвеном заставом Велике Октобарске Револуције обезбедити нови пробој у будућност.

сицилија
сицилија
Корисник
Број порука : 117
Локација : боемска четврт
Регистрован : 24.04.2009

20/11/2010, 12:12
друже Steal није ова расправа покренута како би теби служила за промоцију своје идеологије или као евентуално место регрутације нових чланова. тема су антифашисти у србији,и сам врло добро знаш у којој конотацији,тако да сваки следећи пут кад дођеш са намером да нам солиш памет о чанку и осталим "друговима" заобиђи нас у широком луку.
Sponsored content

Назад на врх