Мафија у плавом
+63
Крагујевац
SerbianUltras
Београд
навијачкаСвест!
Мућос Љутос
HoOligAn
Otac
KB_DS
Casual-018
ГробарНС
milenkopg
mrznja
FRRA KASAPI
ИГОР УЦФ
Милош цзв
Ултрас
psyhomaster
Ђомла Београд
Uzi
cedanbg
Blitzkrieg
SUNeRst*
fuck the police
KiLa
Ultra Azzurro
21
УлтраСрбија
mario zemunac
Паранормал
НАВИЈАЧ
Паок*
consigliere
Korida-NS
!НФК Ултрас!
Lud rodjen!
mareee PFC
fAnStE
Crazy
Gambler
маестрално
boy
PFC4ever!
kemi
SOMI [RD-KG]^^[A.C.A.B.]
T.B.G.
Djavo87
DJAVO_KG
BanE OFK Beograd
Milos_011
CasualMente
ФкБАЧКАпаланка
BRIGATE
Косово је Србија
_BOKI_PFC_
Gravediggers_1970
GRU-PFC
ПАОКАРА
визант
BeerSexViolence
ucz
Црно-Бели
Milos
ултра
67 posters
Re: Мафија у плавом
2/10/2008, 17:54
У Србији је репресија према свим групама осим према торциди санџак,добро вам је познат онај слушај на бањици против рада унели заставу муслиманске армије све исписано на арабијском а радовцима забрањена била српска тробојка на којој није било ништа осим 4 оцила...
Нема речи које могу то описати
Нема речи које могу то описати
- Milos_011Одстрањен
- Број порука : 973
Регистрован : 03.05.2008
4/10/2008, 00:30
Ovaj peder zandarski odma za utoku jebem li mu mater
- BanE OFK BeogradКорисник
- Број порука : 25
Локација : Beograd _ Karaburma
Регистрован : 01.10.2008
4/10/2008, 01:22
kakve picke zandarske sve to treba pod stanglu i ciglu A.C.A.B.
- Milos_011Одстрањен
4/10/2008, 12:10
Bas me zanima da li je taj pandur barem suspenziju dobio. Osecam da je hvaljen u stanici umesto da dobije suspenziju
- CasualMenteКорисник
- Број порука : 5426
Локација : Београд
Регистрован : 29.07.2008
10/10/2008, 12:15
- DJAVO_KGКорисник
- Број порука : 19
Регистрован : 13.10.2008
18/10/2008, 22:40
Danas u smederu pravi primer represije nad navijacima..BRUKA!!
SAMO NEZNAM DOKLE CE TAKO?!?
- T.B.G.Корисник
- Број порука : 3
Регистрован : 03.11.2008
7/11/2008, 11:06
inace slika i komentar su preuzeti sa tb foruma :lopovi:Косово је Србија ::
Овако се то ради у Перу-у
- Косово је СрбијаКорисник
- Број порука : 684
Регистрован : 06.05.2008
8/11/2008, 20:48
Bacio bicikl na fudbalski teren
Jedan meštanin Novih Kozaraca, kod Kikinde, bacio je bicikl ka fudbalskom terenu, nezadovoljan sudijskom odlukom na utakmici niže lige.
Kako se navodi u saopštenju kikindske policije, prijava zbog nasilničkog ponašanja na sportskim priredbama podneta je protiv Željka L. (40) iz Novih Kozaraca kraj Kikinde. Dodaje se da je osumnjičeni 1. novembra, tokom fudbalske utakmice u Banatskom Velikom Selu, nezadovoljan odlukom sudije i rezultatom meča, ubacio bicikl u prostor između terena i zaštitne ograde.
Protiv Fudbalskog kluba Kozara iz Banatskog Velikog Sela i odgovornog lica u klubu podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.
Policija je podnela prijavu protiv kluba zbog neorganizovanja redarske službe, kao i zbog nepreduzimanja mera na osiguranja nesmetanog i bezbednog održavanja utakmice.
Jedan meštanin Novih Kozaraca, kod Kikinde, bacio je bicikl ka fudbalskom terenu, nezadovoljan sudijskom odlukom na utakmici niže lige.
Kako se navodi u saopštenju kikindske policije, prijava zbog nasilničkog ponašanja na sportskim priredbama podneta je protiv Željka L. (40) iz Novih Kozaraca kraj Kikinde. Dodaje se da je osumnjičeni 1. novembra, tokom fudbalske utakmice u Banatskom Velikom Selu, nezadovoljan odlukom sudije i rezultatom meča, ubacio bicikl u prostor između terena i zaštitne ograde.
Protiv Fudbalskog kluba Kozara iz Banatskog Velikog Sela i odgovornog lica u klubu podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.
Policija je podnela prijavu protiv kluba zbog neorganizovanja redarske službe, kao i zbog nepreduzimanja mera na osiguranja nesmetanog i bezbednog održavanja utakmice.
8/11/2008, 23:45
- Milos_011Одстрањен
8/11/2008, 23:45
Sta je bilo u SmederevuDJAVO_KG ::Danas u smederu pravi primer represije nad navijacima..BRUKA!!
- CasualMenteКорисник
9/11/2008, 00:21
Ja mislim da im nisu dali kerovi da udju u halu... Dosli su Crveni Djavoli na odbojku cini mi se, i ispusili...
- SOMI [RD-KG]^^[A.C.A.B.]Корисник
- Број порука : 145
Локација : Kragujevac
Регистрован : 05.11.2008
9/11/2008, 00:36
Mali incidenti nista posebno :srbinudara:
- kemiОдстрањен
- Број порука : 31
Локација : NOVI BEOGRAD
Регистрован : 28.10.2008
19/11/2008, 02:32
ЖАРКО ЂУРИЋ ПРЕТУЧЕН У ПОЛИЦИЈСКОЈ СТАНИЦИ У ВАЉЕВУНемој по глави, виде ће се
У станицу полиције је приведен пошто се како каже затекао на месту где су се побиле две девојке у Кнез Михаиловој улици, испред ресторана „Српска круна
Покушао сам да се заштитим тако што сам се наслонио на зид на шта су повикали 'шта прљаш зид' и појачала батинање
У недељу после поноћи невиђену тортуру по сопственом казивању доживео је Жарко Ђурић (26), радник ваљевског „Крушика". Батинан је и шутиран по телу, како тврди, „ни крив ни дужан". Чак је био приморан да ради склекове и чучњеве. У станицу полиције у Ваљеву је приведен пошто се како каже затекао на месту где су се побиле две девојке у Кнез Михаиловој улици, испред ресторана „Српска круна".
Ђурић каже да се у недељу, пола часа после поноћи, са другом Г. Ж. кретао у правцу „Српске круне" у улицу Кнеза Маихаила, у тренутку кад је испред улаза у ресторан трајала туча две девојке. Како се испоставило заједнички пријатељ Б.Н. је узалуд покушавао да их раздвоји.
- Пришли смо да видимо шта се дешава. Одмах се ту створио полицајаца, који нас је на лицу места легитимисао. Позвао је затим колегу из ресторана,а затим нам наредио да испразнимо џепове и раширимо ноге. Уследио је претрес. После неколико минута стигла су два полицијска возила. У једно сам ушао ја и Б.Н. а у друго Г.Ж. и наш трећи друг А.С. који се такође затекао испред ресторана. Пошто сам ушао у возило одмах су ме ударили, каже Ђурић.
По његовим речима, један полицајац га је ударио два пута песницом у главу уз речи „знам ја тебе, ти си кафански човек". Уследиле су претње, „видећете шта вас чека у станици".
-Одвојили су нас по двојицу, Г.Ж. и мене су увели у једну канцеларију и за нама су ушла четворица униформисаних припадника МУП-а. Г.Ж. је одмах један од њих ударио шамар након чега је други полицајац узвикнуо да га не туче по глави, 'познаће се "рекао је. Без објашњења, уследио је рафал удараца четворице полицајаца песницама и ногама свуда по телу, стомаку, леђима, рукама и ногама. Покушао сам да се заштитим тако што сам се наслонио на зид на шта су повикали 'шта прљаш зид' и појачала батинање , прича младић.
Даља тортура, како тврди, наставила се када је полицајац који их је легитимисао и по чијем позиву су приведени, наредио да привредени ураде по 100 чучњева, па онда и по две серије од 10 склекова! После тога су, како каже, „отпуштени" из станице. Жарко каже да је једино успео да припадника МУП-а који их је легитимисао примети плочицу на којој је презиме „Распоповић" или нешто слуично . Није успео да запамти и број значке полицајца.
По извештају лекара Ургентног центра где је прегледан, од удараца му је остао хематом од два центиметра на левој теменој страни главе, црвенило леве стране леђа површине длана и видљив крвни подлив на десној надлакатици.
-Моји другови не желе још,да јавно говоре, али после консултације са адвокатом поднећу тужбу јер сам без икаквог разлога тучен, каже Жарко Дјурић.
Д. Н. К.
У станицу полиције је приведен пошто се како каже затекао на месту где су се побиле две девојке у Кнез Михаиловој улици, испред ресторана „Српска круна
Покушао сам да се заштитим тако што сам се наслонио на зид на шта су повикали 'шта прљаш зид' и појачала батинање
У недељу после поноћи невиђену тортуру по сопственом казивању доживео је Жарко Ђурић (26), радник ваљевског „Крушика". Батинан је и шутиран по телу, како тврди, „ни крив ни дужан". Чак је био приморан да ради склекове и чучњеве. У станицу полиције у Ваљеву је приведен пошто се како каже затекао на месту где су се побиле две девојке у Кнез Михаиловој улици, испред ресторана „Српска круна".
Ђурић каже да се у недељу, пола часа после поноћи, са другом Г. Ж. кретао у правцу „Српске круне" у улицу Кнеза Маихаила, у тренутку кад је испред улаза у ресторан трајала туча две девојке. Како се испоставило заједнички пријатељ Б.Н. је узалуд покушавао да их раздвоји.
- Пришли смо да видимо шта се дешава. Одмах се ту створио полицајаца, који нас је на лицу места легитимисао. Позвао је затим колегу из ресторана,а затим нам наредио да испразнимо џепове и раширимо ноге. Уследио је претрес. После неколико минута стигла су два полицијска возила. У једно сам ушао ја и Б.Н. а у друго Г.Ж. и наш трећи друг А.С. који се такође затекао испред ресторана. Пошто сам ушао у возило одмах су ме ударили, каже Ђурић.
По његовим речима, један полицајац га је ударио два пута песницом у главу уз речи „знам ја тебе, ти си кафански човек". Уследиле су претње, „видећете шта вас чека у станици".
-Одвојили су нас по двојицу, Г.Ж. и мене су увели у једну канцеларију и за нама су ушла четворица униформисаних припадника МУП-а. Г.Ж. је одмах један од њих ударио шамар након чега је други полицајац узвикнуо да га не туче по глави, 'познаће се "рекао је. Без објашњења, уследио је рафал удараца четворице полицајаца песницама и ногама свуда по телу, стомаку, леђима, рукама и ногама. Покушао сам да се заштитим тако што сам се наслонио на зид на шта су повикали 'шта прљаш зид' и појачала батинање , прича младић.
Даља тортура, како тврди, наставила се када је полицајац који их је легитимисао и по чијем позиву су приведени, наредио да привредени ураде по 100 чучњева, па онда и по две серије од 10 склекова! После тога су, како каже, „отпуштени" из станице. Жарко каже да је једино успео да припадника МУП-а који их је легитимисао примети плочицу на којој је презиме „Распоповић" или нешто слуично . Није успео да запамти и број значке полицајца.
По извештају лекара Ургентног центра где је прегледан, од удараца му је остао хематом од два центиметра на левој теменој страни главе, црвенило леве стране леђа површине длана и видљив крвни подлив на десној надлакатици.
-Моји другови не желе још,да јавно говоре, али после консултације са адвокатом поднећу тужбу јер сам без икаквог разлога тучен, каже Жарко Дјурић.
Д. Н. К.
20/11/2008, 11:01
Utorak, 18. novembar 2008.
Pripadnici Interventne brigade beogradske policije pretukle su svog kolegu N.J, policajca iz OUP Zvezdara zato što je prošao kroz crveno svetlo u Ruzveltovoj ulici u Beogradu, piše dnevnik "Politika" u svom izdanju od srede.
Nesvakidašnji incident u kojem su učestvovali beogradski policajci i u kome je policajac N.J. lakše povređen, dogodio se u oko ponoći između ponedeljka i utorka na uglu Ruzveltove i Ulice svetog Nikole u Beogradu, saznaje nezvanično "Politika” u policiji.
Do sukoba među policajcima je došlo, kako objašnjava izvor dnevnika iz policije, kada je N. J, koji nije bio na službenoj dužnosti, svojim vozilom marke "pasat" prethodno prošao kroz crveno svetlo na semaforu.
Policajac je vozio svoju suprugu, maloletno dete i prijatelja iz pravca Bogoslovije ka Vukovom spomeniku.
Uočivši saobraćajni prekršaj policajci Interventne brigade su pojurili za njim i stigli ga na uglu Ruzveltove i Ulice svetog Nikole.
U tom trenutku na upozorenje vozila Interventne brigade koje mu je preprečilo put, N. J. je izašao iz svog automobila pokušavajući da se "razjasni" sa kolegama.
Kolege su prvo počele da se svađaju, a onda je sve preraslo u tuču.
"Preprečili su mu put i izvukli ga iz vozila. Policajci Interventne brigade su se ponašali drsko i neprimereno prema N. J. Policajac sa Zvezdare im je pokazao legitimaciju, posle čega je počela verbalna rasprava. Epilog događaja je razbijena šoferšajbna na 'pasatu', a prema nepotvrđenim informacijama, pripadnici Interventne patrole tvrdili su da je N. J. sam udario glavom o nju" , kaže anonimni sagovornik "Politike".
U incidentu je N. J. lakše povređen i prevezen je u Urgentni centar. U međuvremenu je pozvana dežurna policijska ekipa OUP Zvezdara da obavi uviđaj.
"Politika" je u utorak zahtevala zvaničnu potvrdu MUP-a Srbije, ali ministarstvo je ostalo nemo.
није над навијачима...почели су и између себе!
- PFC4ever!Корисник
- Број порука : 297
Локација : На Југу
Регистрован : 06.11.2008
24/11/2008, 08:46
http://www.policijska-represija.tk/
- ултраКорисник
- Број порука : 2271
Регистрован : 02.05.2008
26/11/2008, 10:20
Сваки десети полицајац од 1.200 запослених у Управи за обезбеђење МУП Србије има кривични досије, утврђено је безбедносним проверама у мају 2004. године.
Документа указују да су у ову управу запошљавани људи осуђивани за разна кривична дела - крађе, посредовање у продаји наркотика, наношења тешких повреда, мита, злоставе у служби...
Запошљавање људи са кривичним досијеом довело је до тога да су у одељењу које је тада обезбеђивало тек изабраног премијера Војислава Коштуницу била тројица полицајаца раније осуђивана због наношења тешких повреда и злоставе у служби.
Најинтересантнији податак је да су у обезбеђењу министра полиције Драгана Јочића била двојица полицајаца са кривичним досијеом. Против једног је била подношена пријава због преваре, док је један био осуђиван за крађу.
- ултраКорисник
26/11/2008, 10:22
ПОЛИЦАЈЦИ СА ФАЛШ ДИПЛОМАМА!
БЕОГРАД - Афера "индекс", у којој је ухапшено неколико професора крагујевачког Правног факултета, има својеврстан парадокс: могуће је да су их хапсили они за које постоји сумња да су до факултетских диплома такође дошли на врло сумњив начин. Бивши шеф београдске полиције Марко Ницовић каже за Курир да је јавна тајна да у самој полицији има људи који су завршавали школе на муфте, посебно на крагујевачком Правном факултету.
- Због професионалности и чисте савести, требало би да најпре МУП испроверава своје редове и да прочешља људе који су завршавали крагујевачки Правни факултет. Да прочисти своје редове како би се на тај начин заштитио углед службе - каже Ницовић.
Он каже да не зна ни за један конкретан случај, али верује да у МУП има људи који су чак и на високим положајима а који су до диплома дошли чудним путевима.
- Није ту реч само о крагујевачком Правном факултету већ и о београдском Дефектолошком, а чуо сам да и на Економском факултету ради иста веза. И наравно, није реч само о припадницима МУП, већ ту сигурно има и функционера у Влади, односно у министарствима, који су на брз начин долазили до диплома да би се на тим местима запослили - каже Ницовић.
Илустрације ради, наставља Ницовић, док је он још био активан у служби, често је за своје запослене знао да позове поједине професоре на Дефектолошком факултету да их замоли за неки испит.
- Наравно, то је тада било на пријатељској основи, али овде је сада реч о корупцији, јер се за то узима новац - каже Ницовић.
Разлоге због којих МУП до сада није прочешљао своје редове, Ницовић види у томе што би испало да су "јурили зеца, а истерали медведа".
- У сваком случају, важно је да се МУП позабави најпре својом кућом и заштити свој углед - поручује Ницовић.
Директор Института за криминологију Добривоје Радовановић у изјави за Курир такође каже да је неопходно да полиција провери своје редове.
- Мислим да они то већ и раде. Макар сам тако негде прочитао. Тачно је да постоји сумња да постоји известан број припадника МУП који су јуришали на крагујевачки Правни факултет од тренутка када је отворен смер за националну безбедност, а сумњив је и Приштински универзитет, па ако хоћете и Факултет безбедности - каже Радовановић, истичући да би било "морално и праведно да се ствари доведу у ред и у другим областима, попут правосуђа".
(Р. К.)
ПОЛИЦАЈАЦ СВИРЕПО УБИО СТАРЦА
Војин Раичковић после саобраћајке из неутврђених разлога извадио пиштољ и пуцао у Божидара Петрановића, који је пролазио возећи трактор
ВИРПАЗАР - Божидар Петрановић (84) из села Бољевићи свирепо је убијен са два хица у главу прекјуче око 8.30 сати на старом путу према Бару, у Лимљанима, у близини Вирпазара. Управа полиције саопштила је да је приликом бекства у Голубовцима ухапшен полицијски службеник Војин Раичковић, који је пуцао на Петрановића. Са њим је ухапшен и Андрија Рондовић из Вранића код Подгорице.
Контролишући возило у којем су се налазили Војин Раичковић и Андрија Рондовић, полиција је пронашла пиштољ марке М-57 калибра 7,62 милиметра са натегнутим ударачем и један метак истог калибра. Осумњичени су након тога спроведени у Бар ради криминалистичке обраде, наводи се у саопштењу. У оквиру полицијске обраде, Раичковићу и Рондовићу су узети узорци крви за анализу.
Убиству Петрановића претходила је саобраћајна незгода коју су осумњичени Раичковић и Рондовић имали са другим особама, а потом се са њима сукобили.
"У једном тренутку један од осумњичених је испалио више хитаца у возило тих особа. Тада је, управљајући трактором, наишао Петрановић. На њега је, из засад неутврђених разлога, пуцао осумњичени Војин Раичковић", саопштила је Управа полиције.
Према верзији са лица места, несрећни старац возио је трактор када је поред њега прошао металиксиви "ауди", из којег су обесни младићи запуцали и пробушили му десну гуму. Петрановић је био принуђен да се заустави, а потом се пешице вратио назад да пита због чега су му пуцали у трактор. Без претходне расправе, Петрановић је погођен са два хица у главу, након чега је пао поред пута. Новинари су затекли стравичан призор - на месту на ком је Петрановић пронађен налазила се велика локва крви, која сведочи о злочину. Мештани Вирпазара и села Лимљани били су скамењени пред овим призором.
Од мештана се чула и верзија да је из Бара наишао сиви "ауди", у којем су се налазила четворица младића. Они су се потом мимоишли са црним "голфом 2", који је остао изрешетан на месту злочина. Како је пут узак, дотакли су се ретровизорима. То је очигледно изнервирало момке у "аудију". Један, или више њих, запуцао је из пиштоља, након чега је предња лева гума на "голфу" остала пробушена. Браћа Вукмарковић из Крајине изашла су из "голфа 2" да би променила пробушену гуму. Међутим, нису успели, јер су им младићи из "аудија" одузели мобилни телефон и наставили са пуцњавом. На хауби "голфа" видљиве су две повеће рупе од метака. Схвативши да ће изгубити главу, младићи из "голфа" су побегли. У међувремену, тим путем је трактором наишао Петрановић и страдао ни крив ни дужан. Након убиства, сиви "ауди" се великом брзином удаљио са места злочина, али је полиција ухапсила убице у Зети.
(Г. К.)
СМРТ У ЗАТВОРУ
БРАНИВОЈЕ СТЕФАНОВИЋ
Мој син Милан Стефановић умро је од батина које је добио у нишком затвору, каже отац Бранивоје -Тело му је било пуно модрица, није имао ниједан зуб, а полни орган му је био потпуно црн
ЈАГОДИНА - Бранивоје Стефановић из Јагодине сумња да је његов син Милан (26) 12. фебруара преминуо у Клиничком центру у Нишу од батина које је добио у нишком затвору. Он тврди да четворица затвореника могу, али не смеју да кажу истину, јер би их дочекала иста судбина. Поред тога, он тврди да је Миланов полни орган био потпуно црн, да није имао ниједан зуб и да му је тело било пуно модрица, што указује на батинање. Због тога је Окружном тужилаштву у Нишу упутио захтев за покретање истраге против стражара, за које сумња да су тукли Милана.
ПОСЛЕДЊЕ ПИСМО
- У последњем писму, које сам добио 27. јануара, Милан ми је писао да га од батина које је добио након побуне боле леђа, груди и лева рука. Казао је да му је лекар рекао да има бронхитис и да му је дао лекове од којих му је било боље - прича Бранивоје.
Иначе, Милана је због убиства на безобзиран начин Окружни суд у Јагодини осудио, а Врховни суд је потврдио пресуду на 14 година затвора. Реч је о свирепом убиству и касапљењу леша Зденка Јосића, коме су одсекли главу и удове, 2. марта 2004. године, о чијим детаљима се дуго говорило у граду на Белици. Милан је убиство починио са Бобаном Вуксановићем (29) и Иваном Живковићем (29), док су им помагачи били Дејан Радивојевић (32) и Драги Петровић (53).
- Мој син јесте крив, али ја само желим да знам истину. Затвореници причају да је добио толико батина, да је то тешко описати. Кажу да је од претпостављеног тражио дозволу да му ја донесем телевизор и да је није добио, јер је био кажњен пошто је спавао у котларници, што је забрањено. Претпостављам да је рекао нешто што не треба и онда је та особа почела да га туче, а потом су прискочили и стражари. Од затвореника ништа не може да се сакрије, али не смеју да говоре о томе - каже Бранивоје.
Он жели да зна због чега је његов син, који никада ни од чега није боловао, 8. фебруара у бесвесном стању допремљен на Клинику за нефрологију, где је смештен на интензивну негу хируршког одељења, и зашто породици нико из управе затвора то није јавио.
- Моја бивша супруга са млађим сином Иваном отишла је у болницу одмах након телефонског позива у коме јој је управник затвора рекао где је Милан. Касније смо схватили да је то јавио затвореник. У затвору нису добили никакву информацију. Тек им је начелница хирургије рекла да је довезен затвореник без имена и броја и одвела их да га идентификују. Милан је био на апаратима и без свести. Преминуо је 12. фебруара.
З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ
УЉУДНО ИСПЕНДРЕЧЕН
http://www.pressonline.co.yu/admin/image.jpg?imageId=4398&thumb=1
Неколико дана пре ступања на снагу правилника о понашању припадника МУП-а Србије, полицајац Владимир Д. у Кикинди брутално пребио Г. М. (17)
Неколико дана пре ступања на снагу правилника о понашању припадника МУП-а према грађанима, полицајац Владимир Д. (34) из Кикинде пребио је Г. М. (17) из Мокрина! Како је саопштила Полицијска управа у Кикинди, полицајац је прекорачио овлашћења и користио физичку силу. Против њега је поднета кривична пријава, као и против Златка Б., заменика командира Полицијске испоставе у Кикинди, због пропуста у поступку процењивања основаности примене овлашћења. Кривична пријава поднета је и против малолетника из Мокрина јер је ометао полицајце док су били на службеној дужности.
Инцидент се догодио у суботу ујутру испред дискотеке "Зизи" у Доситејевој улици, у центру Кикинде.
- У овој дискотеци у ноћи између петка и суботе дошло је до туче. Дискотека је испражњена, а полицајци су прикупљали обавештења о нарушавању јавног реда и мира у овом ноћном клубу. Тада је дошло да расправе са групом малолетника, међу којима је био и Г. М. После краће свађе полицајац Владимир Д. извукао је пендрек и почео да удара малолетника, који је завршио у болници. Утврђено је да је полицајац прекорачио овлашћења - каже саговорник близак истрази.
Овај немили догађај само је наставак низа пропуста полицајаца из Кикинде у последње две године. Најдрастичнији пример догодио се у октобру 2005, када је полицајац Саша Мијин (24) на смрт претукао Здравка Тривана (49), радника "Кикиндагаса". Триван је после полицијске "обраде" преминуо неколико сати касније испред зграде у којој је становао. Мијин је осуђен на шест година затвора.
Иначе, прекорачење овлашћења полицајца догодило се неколико дана уочи ступања на снагу правилника о начину обављања полицијских послова. У правилнику који важи од 24. марта детаљно је објашњен начин понашања полицајаца према грађанима.
"Припадник МУП-а је приликом обављања полицијског посла дужан да се уљудно односи према грађанима. Полицајац у цивилу приликом представљања треба да по службеној дужности покаже службену значку и легитимацију, док униформисани полицајац то чини на захтев грађанина. Полицајац не сме да обавља полицијске послове под утицајем алкохола или омамљујућих средстава која утичу на његове психофизичке способности", пише у правилнику.
Непосредни старешина дужан је да пре почетка вршења службе полицајце упозна са службеним задацима и да провери да ли су психофизички способни за обављање дужности, прописно одевени и опремљени исправним формацијским оружјем и опремом. Ако ти прописи нису испоштовани, старешина мора да забрани пријем службе, односно онемогући "даље вршење службе".
(П. Т. - Е. П.)
- ултраКорисник
26/11/2008, 10:25
Ухапшено 56 особа због фалсификовања маркица за превоз
Ојадили ГСП за више милиона евра
Међу ухапшенима су и два припадника Жандармерије и 12 радника Градског саобраћајног предузећа "Београд". Ухапшени су били организовани у две групе за фалсификовање маркица - "београдској" и "босанској"
БЕОГРАД - Два припадника Жандармерије и 12 радника Градског саобраћајног предузећа "Београд" део су групе од 56 ухапшених због сумње да су фалсификовали месечне маркице за превоз у главном граду. Они су осумњичени да су фалсификовали маркице од 2005. године до данас и тако оштетили ГСП за пет милиона евра годишње. Како је саопштила полиција, ухапшени су били организовани у две групе за фалсификовање маркица, "београдској" и "босанској". Из прве групе ухапшено је 38 људи, а из друге 18.
ОРГАНИЗОВАО ПРОДАЈУ
Други ухапшени жандарм, Љубодраг Г ,био је у ланцу организовања нове криминалне групе одмах испод непосредних организатора. Он је прослеђивао фалсификоване маркице групи од неколико дилера који су их продавали на Зеленом венцу и на Славији.
- PFC4ever!Корисник
27/11/2008, 13:26
Policajci reketirali seksualne radnice?
Cetvrtak, 27. novembar 2008.
Trojica beogradskih policajaca osumnjičena su da su zlostavljala i reketirala seksualne radnice u Zemunu, pišu beogradski dnevnici u četvrtak.
Press saznaje da su dvojica uhapšena, a da je treći u bekstvu.
Istraga je utvrdila da su osumnjičeni policajci tokom noći napuštali objekte koje su obezbeđivali i privatnim automobilom odlazili na Novosadski put kod železničke stanice u Zemunu i otimali novac od seksualnih radnica.
Trojica policajaca bila su angažovana na obezbeđivanju objekata u Novom Beogradu i Zemunu.
"Oni su obezbeđivali jednu medijsku kuću i nekoliko puta su napuštali svoje radno mesto i odlazili u Zemun, u blizini podvožnjaka na Novosadskom putu, gde se skupljaju prostitutke. Policajci su maltretitali prostitutke i otimali im novac. Oni su za dve večeri od prostitutki uzeli 11.000 dinara i 20 evra", kaže Pressov policijski izvor.
Seksualne radnice su slučaj reketiranja prijavile tek pošto su ih policajci pretukli.
Ubrzo su inspektori utvrdili kako je trojka organizovala ceo posao. Žrtve su dvojicu policajaca prepoznale u policiji.
Oni su kod seksualnih radnica odlazili u uniformama, ali sa skinutim policijskim značkama i drugim oznakama, u belom "pežou", čiji je vlasnik jedan od policajaca.
U slučaj se ubrzo uključio i sektor unutrašnje kontrole MUP-a, a preko tablica je otkriven vlasnik privatnog automobila.
U policiji su objasnili da su dvojica kolega reketaša posle praćenja uhapšena, a da je treći zasad u bekstvu, ali se pretpostavlja da će i on ubrzo biti priveden.
Cetvrtak, 27. novembar 2008.
Trojica beogradskih policajaca osumnjičena su da su zlostavljala i reketirala seksualne radnice u Zemunu, pišu beogradski dnevnici u četvrtak.
Press saznaje da su dvojica uhapšena, a da je treći u bekstvu.
Istraga je utvrdila da su osumnjičeni policajci tokom noći napuštali objekte koje su obezbeđivali i privatnim automobilom odlazili na Novosadski put kod železničke stanice u Zemunu i otimali novac od seksualnih radnica.
Trojica policajaca bila su angažovana na obezbeđivanju objekata u Novom Beogradu i Zemunu.
"Oni su obezbeđivali jednu medijsku kuću i nekoliko puta su napuštali svoje radno mesto i odlazili u Zemun, u blizini podvožnjaka na Novosadskom putu, gde se skupljaju prostitutke. Policajci su maltretitali prostitutke i otimali im novac. Oni su za dve večeri od prostitutki uzeli 11.000 dinara i 20 evra", kaže Pressov policijski izvor.
Seksualne radnice su slučaj reketiranja prijavile tek pošto su ih policajci pretukli.
Ubrzo su inspektori utvrdili kako je trojka organizovala ceo posao. Žrtve su dvojicu policajaca prepoznale u policiji.
Oni su kod seksualnih radnica odlazili u uniformama, ali sa skinutim policijskim značkama i drugim oznakama, u belom "pežou", čiji je vlasnik jedan od policajaca.
U slučaj se ubrzo uključio i sektor unutrašnje kontrole MUP-a, a preko tablica je otkriven vlasnik privatnog automobila.
U policiji su objasnili da su dvojica kolega reketaša posle praćenja uhapšena, a da je treći zasad u bekstvu, ali se pretpostavlja da će i on ubrzo biti priveden.
- CasualMenteКорисник
27/11/2008, 20:20
Pa dobro to sa kurvama je normalno...
- PFC4ever!Корисник
27/11/2008, 20:25
Јесу курве,али су ово пандури!
- CasualMenteКорисник
27/11/2008, 20:27
Jer znas kako, kurve naprave dil sa kerom, daju mu neku proviziju, a on ih pusta da rade, ne tera ih... Tako je sa svim kurvama...
- PFC4ever!Корисник
27/11/2008, 20:30
Знам,знам...Да су оне хтеле дил не би овако прошле...