TрибинаСРБ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Навијачка свест

+62
СЦГ
tribina
Косово је Србија
ULTRAstyle
Београд
syndesmos
Ултрас КВ
pulp-fiction
Симпатизер
Lud rodjen!
psyhomaster
Инвалид
3kornerapenal
AvanGarda.
ultra munze
KB_DS
Крагујевац
spartans
навијачкаСвест!
Casual-018
Хедониста
Милош цзв
ИГОР УЦФ
НАВИЈАЧ
ГробарНС
Arcaine
Fred Perry
Blitzkrieg
Hordas
cannabis
TB_BANDIT
Alkohol bojs
ozloglasen
главнаФаца
mlad momak
_JuZnI_Fr0nT_1990
Korida-NS
nEw WavE StylE
сицилија
LimunNS
Red or Dead
Prijedor
Ултрас
ПАОКАРА
Xepoj
Uzi
Crazy
blok straha
фики_кершме
Old school
delije1989knin
Паок*
boy
Црно-Бели
Паранормал
визант
Mentalita Ultras
Gambler
РАЗОР
CasualMente
consigliere
УлтраСрбија
66 posters
Go down
ПАОКАРА
ПАОКАРА
Корисник
Број порука : 1504
Локација : Беогард
Регистрован : 28.07.2008

Навијачка свест - Page 3 Empty Re: Навијачка свест

14/4/2009, 23:54
Херој опет има испаде. Човече, наш тепих пун? То си ти побркао лончиће. Ја не подржавам убијања у навијачким обрачунима, али као што и само кажете, БУДИМО РЕАЛНИ, када те неко ошамари, окрећеш му други образ или узвраћаш? Тако је група, чије ми је име мрско да поменем, истакла транспарент "Ако је освета грех...", а ми на њега узвратили! Ја зато поносно стојим иза заставе "ГРОБАРИ"... Да ли мислите да би ових транспарената било да они нису истакли то што јесу?! Па да смо хтели, на прошлој би то текми урадили, не би чекали ову! Уосталом, како кажете, ми гурамо под тепих, па се због тога, што ми гурамо, нико не сећа ни скандирања "Убили смо Хариса!", јел тако?! Јел су и за то делили шамаре?!
consigliere
consigliere
Корисник
Број порука : 1936
Регистрован : 05.03.2009
http://www.tribinasrb.net/

15/4/2009, 00:09
Разумем ја то да се узврати неком на прозивку, али да то буде у границама неке нормале. Одговор Гробара је прекршио границу норме, пробио дно.

Последњи пут изменио навијачка свест! дана 15/4/2009, 00:18. изменио укупно 2 пута.
Xepoj
Xepoj
Корисник
Број порука : 314
Регистрован : 20.01.2009

15/4/2009, 00:11
ПАОКАРА ::Херој опет има испаде. Човече, наш тепих пун? То си ти побркао лончиће. Ја не подржавам убијања у навијачким обрачунима, али као што и само кажете, БУДИМО РЕАЛНИ, када те неко ошамари, окрећеш му други образ или узвраћаш? Тако је група, чије ми је име мрско да поменем, истакла транспарент "Ако је освета грех...", а ми на њега узвратили! Ја зато поносно стојим иза заставе "ГРОБАРИ"... Да ли мислите да би ових транспарената било да они нису истакли то што јесу?! Па да смо хтели, на прошлој би то текми урадили, не би чекали ову! Уосталом, како кажете, ми гурамо под тепих, па се због тога, што ми гурамо, нико не сећа ни скандирања "Убили смо Хариса!", јел тако?! Јел су и за то делили шамаре?!

а кој транспарен су требали да ставе фирмаши? да нису можда требали да истакну транспрент ''БРАВО ГРОБАРИ,ВИ СТЕ НАШИ ИДОЛИ''?

ако гледате на стварност из тог угла онда стварно...ако су они избацили транс одма ви да одговорите на то...то значи ако сте ви њима убили човека да они вама то морају да врате...
Паранормал
Паранормал
Andy Capp
Број порука : 4266
Локација : Curva nord
Регистрован : 11.03.2009
http://www.tribinasrb.net

15/4/2009, 00:13
[quote="ПАОКАРА"]
Па ја стварно не могу да верујем да и даље покушаваш да оправдаш тако гнусан потез Гробара!?
Зар је могуће да постоји оправдање за убиство једног човека,Србина,зар вам то није било доста већ сте морали и да се подругујете томе!?
Пусти сад да л` је неко са друге трибине пре 10 година урадио нешто ил` није,зар ви не говорите стално Делијама како стално причају о прошлости,а ти то сада управо чиниш!
Схвати,НЕ ПОСТОЈИ оправдање за убиство,а камоли подругивање томе,никакве пароле,поруку не могу бити оправдање за то!
Буди човек па признај грешку,покушај да промениш нешто,да се такве ствари не дешавају више.
ПАОКАРА
ПАОКАРА
Корисник

16/4/2009, 00:25
Опет све мешате... Ниизчега правите расправу! Нисам покушао да оправдам убиство, ЕЈ БРЕ, ПА ЈЕЛ СТЕ ВИ НОРМАЛНИ?! Оправдавао сам паролу, нормални умови су схватили то, док теби Ацрополи свака част... Херој, с тобом не вреди причати ништа, из крајности у крајност идеш... Свест, када ти неко прети, шта ћеш ти да урадиш? Замислимо навијчку групу чији си ти припадник, како би она одреаговала, јел си сигуран да би некако другачије?
Паранормал
Паранормал
Andy Capp
Број порука : 4266
Локација : Curva nord
Регистрован : 11.03.2009
http://www.tribinasrb.net

16/4/2009, 01:06
ПАОКАРА ::
Све једно(извињавам се што сам погрешио у вези убиства)мени није јасно да можеш да оправдаваш паролу???Ал` нема везе нећу да се расправљам... Roll
consigliere
consigliere
Корисник
Број порука : 1936
Регистрован : 05.03.2009
http://www.tribinasrb.net/

16/4/2009, 01:25
У кратким цртама да напишем, зашто сматрам да не постоји никакво оправдање за написане пароле

1. Ван сваке памети је скандирати убици покојног човека и спрдати се на рачун покојног човека, то само болесном уму може пасти на памет!
2. Скандирања и пароле имаће јако лош утицај на развој навијачке свести код младих навијача!

Исто тако парола Фирме, са предзадњег сусрета ова два тима у Новом Саду, није на месту и јасно је да ће исто тако имати лош утицај на развој навијачке свести код младих навијача. Опет, та парола не може бити оправдање за испад Гробара, мањак навијачке свести код појединаца је узрок тога.
ПАОКАРА
ПАОКАРА
Корисник

16/4/2009, 12:25
навијачка свест! ::1. Ван сваке памети је скандирати убици покојног човека и спрдати се на рачун покојног човека, то само болесном уму може пасти на памет!
2. Скандирања и пароле имаће јако лош утицај на развој навијачке свести код младих навијача!
То прво је дело појединаца који су песму започели сами. А за друго је, нажалост, заиста истина, иако код мене неће ништа променити, и даље нисам умно оболео па да мислим да је правилно убијати, иако на трибини има и млађих од мене, или нас, пошто не знам колико поједини момци имају година овде.
УлтраСрбија
УлтраСрбија
Корисник
Број порука : 209
Локација : у твојој девојци
Регистрован : 15.02.2009

16/4/2009, 12:32
''полупани лончићи,шерпе и поклончићи'',''завршићете сви у црно-белом лонцу'' - такође дело појединаца? Roll
CasualMente
CasualMente
Корисник
Број порука : 5426
Локација : Београд
Регистрован : 29.07.2008

16/4/2009, 12:46
Не дело поједина, ваћ дело искварене крими екипе, која нажалост вуче конце на јужној трибини... Видим да људи покушавају да нађу оправдање, оправдања НЕМА!
Нисам био присутан пар дана и ова вест ме је стварно шокирала, па бре какву слику остављамо јавности, ми навијачи, када на насловној страни новина стоји оваква слика. Шта ће 90% народа, којим је то једини вид информисања помислити, каква се стварно слика гради о нама. Ово је велики ударац за нашу сцену, свакако, велики корак у назад. Колико се неке групе труде да подигну ову Навијачку свест код људи, толико је неке групе, оваквим делима уназађују. Стварно нисам наклоњен ни једној страни, причам из неког објективног положаја. Да се на мојој трибини деси овако нешто, мирне душе би одшетао са ње.
ПАОКАРА
ПАОКАРА
Корисник

16/4/2009, 23:18
ChiliDS ::Не дело поједина, ваћ дело искварене крими екипе, која нажалост вуче конце на јужној трибини... Видим да људи покушавају да нађу оправдање, оправдања НЕМА!
Нисам био присутан пар дана и ова вест ме је стварно шокирала, па бре какву слику остављамо јавности, ми навијачи, када на насловној страни новина стоји оваква слика. Шта ће 90% народа, којим је то једини вид информисања помислити, каква се стварно слика гради о нама. Ово је велики ударац за нашу сцену, свакако, велики корак у назад. Колико се неке групе труде да подигну ову Навијачку свест код људи, толико је неке групе, оваквим делима уназађују. Стварно нисам наклоњен ни једној страни, причам из неког објективног положаја. Да се на мојој трибини деси овако нешто, мирне душе би одшетао са ње.
Па добро, ти то можеш да тврдиш, али нико не мора да ти верује. Мени на пример то није ни на крај памети пало. Јесте да пароле, почевши од "њихове" нису на свом месту, али нема шансе да због тога одем са трибине...

УлтраСрбија, ја не знам шта си наумио. Препоручио бих да админи од сада пре него што се неки члан региструје на форум обавезно покаже извештај очног...
CasualMente
CasualMente
Корисник
Број порука : 5426
Локација : Београд
Регистрован : 29.07.2008

16/4/2009, 23:35
Својим присуством на трибини, ти стојиш иза пароле, ако скандираш име убице, очигледно да оправдаваш његов поступак...
Ако имаш такав став, и ако стојиш иза свега наведеног, боље потражи потврду психолога, а не очног лекара. Што се тиче парола Фирме, не видим ништа лоше у њима... ( стандардне прозивке )
Па јеботе које оправдања ви тражите, шта су Делије требале, када су стигле прозивке за дан Рома, да подигнемо транс увреде за Вујовића????!!!!

Не желим више да се расправљам, рекао сам шта имам
ПАОКАРА
ПАОКАРА
Корисник

17/4/2009, 01:27
ChiliDS ::Својим присуством на трибини, ти стојиш иза пароле, ако скандираш име убице, очигледно да оправдаваш његов поступак...
Ако имаш такав став, и ако стојиш иза свега наведеног, боље потражи потврду психолога, а не очног лекара. Што се тиче парола Фирме, не видим ништа лоше у њима... ( стандардне прозивке )
Па јеботе које оправдања ви тражите, шта су Делије требале, када су стигле прозивке за дан Рома, да подигнемо транс увреде за Вујовића????!!!!

Не желим више да се расправљам, рекао сам шта имам
Да, стојим иза пароле! Али име убице не скандирам! Чекај сад, ви сте бољи од нас јер сте скандирали "Проћићете сви ко Лонац"? То није исто?
Gambler
Gambler
Солунци Лозница
Број порука : 1628
Локација : Loznica
Регистрован : 26.10.2008

17/4/2009, 03:02
Poceli ste da kvarite po mom misljenju jednu odlicnu temu, sto je najgore svi kao kazete "necu vise da se raspravljam" ali to je jace od vas...

E sad, mogao bi neko da nam predstavi stanje navijacke svesti u npr Italiji, koje grupe i sta koriste, vidim i po snimcima kada se dodje u spontani obracun koriste predmeti koje nalaze na licu mesta, ali da li i dalje nose nozeve, pistolje, molotovljeve koktele... ???
УлтраСрбија
УлтраСрбија
Корисник

17/4/2009, 03:05
ПАОКАРА ::УлтраСрбија, ја не знам шта си наумио. Препоручио бих да админи од сада пре него што се неки члан региструје на форум обавезно покаже извештај очног...

па сам си у претходном посту написао да је то дело појединаца,што доказује само колико (ни)си спреман да признаш грешку своје групе.

ПАОКАРА ::Чекај сад, ви сте бољи од нас јер сте скандирали "Проћићете сви ко Лонац"? То није исто?
окани се више Делија,вечито се за њих хваташ! причамо о вама!
УлтраСрбија
УлтраСрбија
Корисник

17/4/2009, 03:08
Gambler ::Poceli ste da kvarite po mom misljenju jednu odlicnu temu, sto je najgore svi kao kazete "necu vise da se raspravljam" ali to je jace od vas...

E sad, mogao bi neko da nam predstavi stanje navijacke svesti u npr Italiji, koje grupe i sta koriste, vidim i po snimcima kada se dodje u spontani obracun koriste predmeti koje nalaze na licu mesta, ali da li i dalje nose nozeve, pistolje, molotovljeve koktele... ???

мислим да се кроз ову расправу може препознати тренутно стање на нашој сцени. а што се тиче италијана,заиста не видим зашто да причамо о њима? уосталом,као што можеш приметити,тема се налази у форуму српска навијачка сцена.
Red or Dead
Одстрањен
Број порука : 23
Регистрован : 12.04.2009

17/4/2009, 03:12
Mi nismo skandirali procicete ko lonac to su neki indijanci poceli da skandiraju popili su samare i tu se zavrsilo...
Gambler
Gambler
Солунци Лозница
Број порука : 1628
Локација : Loznica
Регистрован : 26.10.2008

17/4/2009, 03:17
УлтраСрбија ::
Gambler ::Poceli ste da kvarite po mom misljenju jednu odlicnu temu, sto je najgore svi kao kazete "necu vise da se raspravljam" ali to je jace od vas...

мислим да се кроз ову расправу може препознати тренутно стање на нашој сцени. а што се тиче италијана,заиста не видим зашто да причамо о њима? уосталом,као што можеш приметити,тема се налази у форуму српска навијачка сцена.

Pa poredjenja radi, ne radi uzimanja uzora ili primera, mi treba da izbacimo sve prljavstine sa nase scene, a sto se tice Grobara, oni imaju taj stil grobar-grobar u pravom smislu te reci, hoce da pokopaju sve, anarhija, haos, i nece ovo obracanje paznje na parolu mnogo dirnuti glavne ljude sa juga niti one koji su u tome dosledni, mislim da ce oni i dalje terati dalje, ali morali su da obrate paznju i mucnu glavom kad su smisljali parolu, mozda vidi to njegova Majka, porodica, familija, kako ce se oni osecati ???
Xepoj
Xepoj
Корисник

17/4/2009, 11:08
ПАОКАРА ::Опет све мешате... Ниизчега правите расправу! Нисам покушао да оправдам убиство, ЕЈ БРЕ, ПА ЈЕЛ СТЕ ВИ НОРМАЛНИ?! Оправдавао сам паролу, нормални умови су схватили то, док теби Ацрополи свака част... Херој, с тобом не вреди причати ништа, из крајности у крајност идеш... Свест, када ти неко прети, шта ћеш ти да урадиш? Замислимо навијчку групу чији си ти припадник, како би она одреаговала, јел си сигуран да би некако другачије?

извини што ти тек сад одговарам,проблеми са нетом...

ја сам припадник групе делије север и делије никад не би покушавали да оправдају убиство и не верујем да би писали овакве пароле на рачун мртвог младића...

а ви сте од почетка имали лош став у вези са тим убиством...не кажем да има лоших група на југу,али искрено мислим да вам алкатраз квари трибину и то много...а њима нико не сме да писне од гробара...они су вам и политику увели на трибине колико ми се чини...ако алкатраз настави овако оде све у к***ц...
Паок*
Паок*
Одстрањен
Број порука : 339
Локација : Фудбалски храм ЈНА
Регистрован : 01.03.2009

17/4/2009, 13:30
Red or Dead ::Mi nismo skandirali procicete ko lonac to su neki indijanci poceli da skandiraju popili su samare i tu se zavrsilo...
Da ali dal ste tada vi priznali svoju gresku? Ovo nije misljenje celog juga vec samo pojedinih likova.
Xepoj
Xepoj
Корисник

17/4/2009, 13:43
UltraS_bg ::
Red or Dead ::Mi nismo skandirali procicete ko lonac to su neki indijanci poceli da skandiraju popili su samare i tu se zavrsilo...
Da ali dal ste tada vi priznali svoju gresku? Ovo nije misljenje celog juga vec samo pojedinih likova.

да али проблем је у томе што ти ликови што су скандирали добили пар шамара и смирили се...значи вођа је одмах реаговао...

а код вас није нико реаговао...свака част онима што нису то скандирали и онима што су против те пароле... ја ту грешку признајем,али наша грешка је колико толико одклоњена,а ви се не трудите да је одклоните у опште...
LimunNS
LimunNS
Корисник
Број порука : 390
Локација : Магични свет!!!
Регистрован : 14.11.2008

17/4/2009, 13:59
Пази овако Када је Деја убијен већ на следећој текми партизана био је транспарент нускнп!
и пази сада на УСКРШЊИ пост они избацују такве пароле само доказује њихову Веру,па тек онда навијачку свест!
Crazy
Crazy
Корисник
Број порука : 150
Локација : увек тамо где треба
Регистрован : 14.12.2008

17/4/2009, 14:44
Стварно не желим да пљујем по некоме,јер на југу има стварно добрих момака са исправним размишљањем....Али,о којој ви свести причате? О свести људи који нападну групу навијача,па кад буду надјачани беже у кафану/кладионицу и ваде утоку??? Јел о свести тих ликова? Па они бре немају свест,немају савест...они су до сржи искварени и искомплексирани...набеђени да су најјачи и најјебенији,а у ствари су обичне пичкетине!

Just keep running Wink-grin
фики_кершме
Корисник
Број порука : 327
Регистрован : 03.05.2008

17/4/2009, 14:51
ништа нормално да напишете, само обрћете из шупљег у празно, малтене сваки други пост је исти.
УлтраСрбија
УлтраСрбија
Корисник

24/4/2009, 21:43
штета би била да се оваква тема тек тако угаси,зато је и откључавам. надам се да је свима јасно да се нема више потребе враћати на расправу око гробара,јер мислим да има још доста тога да се пише на ову тему.

ево,баш ми запао у око текст који је ''сицилија'' окачио на ултра енциклопедија:
Појава интернета донела је огромне промене у навијачком свету. Проток информација међу навијачима постао је неупоредиво бржи. Некада су навијачи стицали сазнања о другима најчешће кроз навијачке фанзине или на гостовањима пратећи свој клуб. Они најзагрејанији за покрет, одлазили су на путовања у иностранство да би на делу видели оне о којима су слушали приче.
Данас не постоји потреба за тим. Неко мало верзиранији довољно је у недељу увече да седне за рачунар и пронађе сва занимљива дешавања која су се догодила током викенда на стадионима широм света.
То је довело до много негативних појава и застрањивања међу навијачима. Посебна прича су форуми који су проузроковали нову навијачку категорију - интернет хулиган. Интернет хулиган је човек који само слуша приче и не учествује у навијачким дешавањима или то ради из другог плана са дистанце, али за тастатуром постаје тврдокорни силеџија и свезналица. Најчешће баратајући полуинформацијама, велича своје, а омаловажава туђе, прети и вређа и на тај начин ствара злу крв код оних из супротног табора који читају шта је написао, незнајући ко је уствари аутор написаног у хијарархији трибине за коју се представља да припада. Често се догађа да се на интернету прича о догађајима који немају никакву тежину и међу правим навијачима не заслужују никакву пажњу. Неупућени читалац ствара потпуно погрешну слику јер не зна да се од комарца прави магарац.
Интернет хулиган своје навијачко време троши на сате проведене у непотребним препискама и дискусијама, уместо да то време искористи на активности од којих би користи могла да има читава трибина.
Sponsored content

Назад на врх
Similar topics